search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:28
MENU CLOSE

Χατζηδάκης: Kαμία αλλαγή στις διακοπές ρεύματος για χρέη

21.03.2020 13:50
Χατζηδάκης: Kρατάμε και «πυρομαχικά» για πιθανό νέο «κύμα» κορωνοϊού το φθινόπωρο (Video) - Media

 

Για αυξημένη ταμειακή πίεση στις εταιρείες Ενέργειας λόγω της μείωσης των εσόδων τους από τις μειωμένες πληρωμές από πολίτες έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Όπως είπε, μείωση 30% στα έσοδα τους επί τρεις μήνες θα δημιουργήσει μια «τρύπα» 650 εκ. ευρώ, ενδεχόμενο για την αποτροπή του οποίου το Δημόσιο δημιουργεί έναν μηχανισμό εγγυοδοσίας, για να τους παράσχει ρευστότητα και να «αντέξουν», όπως ανέφερε, καθώς «αν δεν αντέξει η ΔΕΗ δεν θα έχει ρεύμα η χώρα».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες οι εταιρείες θα ανακοινώσουν μέτρα διευκόλυνσης για τους πελάτες τους, ενώ θα αυξηθούν τα μέσα ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Σημείωσε ότι εναπόκειται στις εταιρείες το ενδεχόμενο τυχόν παρατάσεων στις προθεσμίες πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Σε ότι αφορά τις διακοπές ηλεκτροδότησης, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «υπάρχει σαφές πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων ομάδων το οποίο παραμένει σε ισχύ», επεσήμανε όμως ότι δεν αλλάζει στο ελάχιστο η τακτική που αφορά την αναζήτηση οφειλών από τους «πονηρούληδες», όπως ανάφερε, δηλαδή τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:28