search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Κάλεσμα μέσω Facebook για ομαδική προσευχή σε εκκλησία στην Κηφισιά

22.03.2020 09:02
Κάλεσμα μέσω Facebook για ομαδική προσευχή σε εκκλησία στην Κηφισιά - Media

 

Κάλεσμα στους πιστούς να αψηφήσουν την καραντίνα και να προσέλθουν στο Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού οργάνωσε μέσω Facebook ομάδα πολιτών.

Στην ανάρτησή τους αναφέρουν ότι «στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει το ανθρώπινο είδος σε ολόκληρο τον πλανήτη, η επίκληση και η παρηγοριά της Χάριτος του Ζωοδότη Σταυρού, είναι περισσότερο επιβεβλημένη από οποτεδήποτε!!», ενώ ζητούν από τους πιστούς που θα ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα, να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις από τους συμπροσκυνητές.


Μάλιστα κάποιοι σχολίασαν, ότι οι πιστοί θα μπαίνουν στο παρεκκλήσι, όπως στα σουπερ μάρκετ, εννοώντας προφανώς ότι δεν θα μπαίνουν όλοι μαζί, ενώ άλλοι αντέδρασαν λέγοντας ότι οι πιστοί δεν πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, αλλά να μείνουν στο σπίτι, όπως κάνει η πλειονότητα του κόσμου αυτές τις μέρες.

«Μένουμε σπίτι σημαίνει… Μένουμε Σπίτι» γράφει σε σχόλιο του ένας άλλος πολίτης, προσθέτοντας ότι έχει συνεχή επικοινωνία με δικούς της ανθρώπους στην Ιταλία και πως το κακό δεν θα αργήσει να έρθει και στην χώρα μας.

Οι οργανωτές επισήμαιναν ότι δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, αν και η συσσώρευση ακόμη και μερικών δεκάδων πιστών μέσα στο μικρό αυτό παρεκκλήσι θα μπορούσε να δημιουργήσει συνωστισμό.

Πηγή: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:23