search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44
MENU CLOSE

Κλείνουν και εκκενώνονται όλες οι φοιτητικές εστίες – Ποιοι θα μπορούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία

22.03.2020 16:47
Εστίες κουζίνας: Πώς να τις κάνετε να λάμπουν σε δευτερόλεπτα!  - Media

 

Στους τόπους καταγωγής τους αναγκάζονται να επιστρέψουν φοιτητές που διέμεναν σε φοιτητικές εστίες ανά την επικράτεια, με όλους τους κινδύνους αλλά και την οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται μια τέτοια μετακίνηση, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των φοιτητικών εστιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι φοιτητές που διαμένουν σε εστίες ενημερώνονται μέσω email να έχουν εκκενώσει τα δωμάτιά τους έως την Τετάρτη 25 Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα θα διακοπεί και η λειτουργία των εστιατορίων και των κυλικείων.

Αντιδρούν οι φοιτητές

Αντιδρούν στην απόφαση να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες σε όλη την Ελλάδα, εν μέσω πανδημίας, οι οικότροφοι των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι πολλοί από αυτούς «δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στις οικογένειες τους, είτε επειδή μένουν σε άλλη χώρα (πολλές από τις οποίες έχουν κλείσει τα σύνορά τους λόγω του SARS-CoV-2), είτε επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης, είτε λόγω οικογενειακής κατάστασης και το μόνο σπίτι που έχουν είναι στην εστία. Επιπλέον, πολλοί εργάζονται για να μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπουδών τους».

Ωστόσο όπως ανέφερε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, «θα υπάρξει μέριμνα για τους φοιτητές στις δομές που το κράτος θα ορίσει».Εξάλλου, όπως επισημαίνει ο πρύτανης «το κλείσιμο των εστιών λόγω πανδημίας είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες».

Ποιοι θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που πρόκειται να υπογραφεί το βράδυ της Κυριακής, από την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων θα εξαιρούνται καταλύματα για τη στέγαση: 1) φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή,

2) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:41