search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:58
MENU CLOSE

Βρετανία-κορονοϊός: «Αγώνας δρόμου» από τον Τζόνσον μετά την αρχική χαλαρότητα

22.03.2020 19:54
Ξεπέρασαν τους 45.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ευρώπη - Media

 

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Βρετανία χρειάζεται “πολύ περισσότερες” αναπνευστικές συσκευές για να υποστηρίξει τους ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

“Νομίζουμε ότι επί του παρόντος έχουμε καλά αποθέματα αλλά πρέπει να αποκτήσουμε πολύ περισσότερα”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Γι ‘αυτό το λόγο γίνεται μια τεράστια εθνική προσπάθεια να εξοπλιστούμε όχι μόνο με αναπνευστικές συσκευές αλλά και με όλα τα διαγνωστικά τεστ, τα αντιδραστήρια, όλα όσα χρειαζόμαστε για να καταπολεμήσουμε αυτή την ασθένεια”.

Περίπου το 12% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας για ενήλικες στα νοσοκομεία της Αγγλίας καταλαμβάνουν ασθενείς με τον ιό Covid-19, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε η αναπληρώτρια Αρχίατρος της Αγγλίας Τζένι Χάρις.

“Στην Αγγλία, μόνο το 12% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας για ενήλικες καταλαμβάνουν επί του παρόντος ασθενείς με κορονοϊό. Αυτό θα αλλάξει δραματικά καθώς θα εξελίσσεται αυτή η επιδημία”, είπε η Χάρις στη συνέντευξη Τύπου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55