search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:05
MENU CLOSE

Τις μέρες τις απαγόρευσης κυκλοφορίας να μην ξεχνάμε τα αδέσποτα

22.03.2020 20:51
Κορωνοϊός: Τι ισχύει για όσους ταΐζουν αδέσποτα ζώα - Media

 

Την υποχρέωση να παρέχεται φροντίδα στα αδέσποτα ζώα εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας υπενθυμίζουν φιλοζωικές οργανώσεις.

Σημειώνεται ότι ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος δήλωσε στην επίσημη του Υπουργείου σελίδα του ότι «η μέριμνα για τα ζώα, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, δεν παύει να αποτελεί καθημερινή μας ευθύνη. Η σίτιση και η παροχή νερού σε ζώντα πλάσματα για να μην πεθάνουν είναι σκοπός ιερός.»

«Επομένως», σημειώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, «σιτίζουμε και δίνουμε νερό στα αδέσποτα ζώα τηρώντας όλες τις οδηγίες του κράτους και λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η κανονικότητα των προηγούμενων μηνών και ετών δεν μπορεί να είναι και η κανονικότητα του σήμερα.»

Η ΠΦΠΟ αναφέρει ακόμα:

«Ο Υπουργός στις ίδιες δηλώσεις του ανακοινώνει, ότι ζήτησε από τους Δήμους να παρέχουν βοήθεια τόσο στα αδέσποτα όσο και στα δεσποζόμενα σε ειδικές περιπτώσεις .

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Δήμους της χώρας να υπακούσουν στις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και να παρέχουν επαρκή και καλή τροφή στα αδέσποτα μέσω των φιλοζωικών συλλόγων και των άλλων φιλόζωων πολιτών ή και με ίδιες δυνάμεις για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η κρίση.

Στις περιπτώσεις που ανακύπτουν προβλήματα καλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα φιλοζωικά τους σωματεία για να παρεμβαίνουν και σε δεύτερη φάση να μας ενημερώνουν στο [email protected] ώστε να επιλύονται .

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα αποστείλει επιστολή σε όλους τους Δήμους για παροχή επιπλέον τροφής στα αδέσποτα και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις για να μην δημιουργούν προσκόμματα στους πολίτες που μεταβαίνουν προς σίτιση των ζώων, αδέσποτων και των δεσποζόμενων , που βρίσκονται μακριά από την οικία τους .

Η ΠΦΠΟ συνιστά ψυχραιμία στους πολίτες , τήρηση των κυβερνητικών μέτρων και υπευθυνότητα.

Δυστυχώς την ανευθυνότητα κάποιων πολιτών την πληρώνουμε τώρα όλοι.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:05