search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21
MENU CLOSE

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό στην Τσεχία

22.03.2020 20:55
Πρώτος νεκρός από κορονοϊό στην Τσεχία - Media

 

Η Τσεχία κατέγραψε την Κυριακή τον πρώτο θάνατο από τον νέο κορονοϊό στην επικράτειά της, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας ‘Ανταμ Βόιτεκ με μήνυμά του στο Twitter.

“Ο πρώτος ασθενής που προσβλήθηκε από κορονοϊό πέθανε στην Δημοκρατία της Τσεχίας. Ο 95χρονος άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο στις 18 Μαρτίου όταν στο διαγνωστικό τεστ για τον Covid-19 βρέθηκε θετικός και υπέφερε από άλλα προβλήματα υγείας”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Τσεχία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.120 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, εκ των οποίων έξι ασθενείς που ιάθηκαν.

Ο υπουργός δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι 74 άνθρωποι προσβεβλημένοι από τον Covid-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων 19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η τσεχική κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα της χώρας καθώς και τα σχολεία, τις καφετέριες, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης και απαγόρευσε στους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους, ως ένα μέτρο πρόληψης κατά της διασποράς του ιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00