search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:01
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη – «SOS» από την ΕΥΑΘ: Μην πετάτε στις τουαλέτες αντισηπτικά υγρομάντηλα, γάντια, μάσκες

23.03.2020 08:23
Θεσσαλονίκη: Χωρίς νερό για 8 ώρες η περιοχή Βούλγαρη τη Δευτέρα - Media

 

Προσοχή στις απορρίψεις μας στην τουαλέτα τις ημέρες αυτές της αυξημένης προσωπικής φροντίδας λόγω κορωνοϊού, συνιστά στους καταναλωτές της η ΕΥΑΘ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, συστήνεται στο καταναλωτικό κοινό της Θεσσαλονίκης να μην απορρίπτονται στις τουαλέτες χαρτιά από ρολά κουζίνας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα ή αντισηπτικά υγρομάντηλα, γάντια μιας χρήσης ή ακόμη και μάσκες, προϊόντα που κατά κόρον καταναλώνονται το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της ατομικής φροντίδας και προστασίας από τον COVID-19.

Τα προϊόντα αυτά δε διασπώνται και, σε συνδυασμό με λίπη και λάδια, μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις στις σωληνώσεις, τα αντλιοστάσια και τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία η εταιρεία λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της.

Η ΕΥΑΘ υπενθυμίζει, επίσης, τη διαχρονική ανάγκη απόρριψης στον κάδο και άλλων προϊόντων ατομικής υγιεινής, όπως σερβιέτες, πάνες, μπατονέτες, καθώς όλα αυτά, όπως και τα παραπάνω, προκαλούν προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο του Πολεοδομικού μας Συγκροτήματος, ακόμη και πλημμύρες με λύματα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Δεν ρίχνουμε τίποτε στη λεκάνη της τουαλέτας, προσέχουμε τα δίκτυά μας και τους ανθρώπους μας και εφαρμόζουμε αυστηρά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής την περίοδο αυτή, συστήνει η ΕΥΑΘ στους Θεσσαλονικείς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:01