search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12
MENU CLOSE

Koρωνοϊός: Λοιμωξιολόγος αμφισβητεί την «τυφλή καραντίνα και καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας»

23.03.2020 10:19
Koρωνοϊός: Λοιμωξιολόγος αμφισβητεί την «τυφλή καραντίνα και καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» - Media

 

H Όλγα Κοσμοπούλου, λοιμωξιολόγος και μέλος της ΟΕΝΓΕ, που πρόσφατα με ανάρτησή της έστειλε μήνυμα ότι οι υγειονομικοί δεν θέλουν χειροκροτήματα, αλλά προσλήψεις, υγειονομικό υλικό εξόφληση των δεδουλευμένων τους από εφημερίες, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook σχετικά με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που επέβαλε η κυβέρνηση:

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι για καλό. Και δεν είναι για τον περιορισμό της επιδημίας. Αν ήθελαν να περιορίσουν την επιδημία θα έβρισκαν τρόπο να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους και να υλοποιήσουν όσα ζητάει η ΟΕΝΓΕ. Το πρώτο τουλάχιστον, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Έλεος! Ούτως ή άλλως, η τυφλή καραντίνα και η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι επιστημονικά απαραίτητα μέτρα (θα μπορούσε να είναι στοχευμένη καραντίνα είτε για τις ευπαθείς ομάδες είτε για βεβαιωμένες περιπτώσεις μετά από ελέγχους), ειδικά όταν ο πληθυσμός, στην μεγάλη του πλειοψηφία υπακούει ως τώρα στα μέτρα. Είτε η κυβέρνηση το κάνει επειδή βρίσκεται σε πανικό, είτε επειδή με την αφορμή επενδύει στο μέλλον, η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μια πραγματικά επικίνδυνη εξέλιξη. Πόσω μάλλον, όταν πλήθος εργαζομένων δεν έχει σταματήσει να εργάζεται. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:11