search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:29
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τέλος οι πτήσεις από και προς Βρετανία και Τουρκία (pdf)

23.03.2020 13:14
«Κατέρρευσε» η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Media

 

Τον προσωρινό περιορισμό όλων των πτήσεων από την Τουρκία και την Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι. Όπως ανέφερε, μέχρι 15 Απριλίου σταματούν όλες οι πτήσεις από την Τουρκία, καθώς και οι θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη γείτονα χώρα. Επίσης απαγορεύεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια προσώπων από την Τουρκία για προληπτικούς λόγους υγείας.

Εξαίρεση από το μέτρο αποτελούν οι Έλληνες πολίτες, όσοι κατέχουν άδεια παραμονής στη χώρα μας, τα πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους στην Ελλάδα, αλλά και τα φορτηγά οχήματα και πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα.

Η κα Πελώνη ανακοίνωσε επίσης ότι σταματούν μέχρι τις 15 Απριλίου και οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία για προληπτικούς λόγους.

Αναφερόμενη στο σύστημα Υγείας, τόνισε πως ενισχύεται καθημερινά, αλλά συμπλήρωσε πως λόγω της πανδημίας κρίνεται αναγκαία και η εθελοντική συμμετοχή από όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία σταματούν οι πτήσεις από και προς την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία. Επιπλέον, σταματούν οι σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις με την Τουρκία.

Η απόφαση προβλέπει:

1) Προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει: α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα, β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων, γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

2. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η απόφαση δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις δύο χώρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27