search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:22
MENU CLOSE

Απεριόριστο QE και δάνεια 300 δισ. για τις επιχειρήσεις από τη Fed

23.03.2020 13:26
Σήμα Fed για επιτόκια κοντά στο μηδέν έως και το 2023 - Media

 

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά μέτρων που επιτρέπουν σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια προκειμένου να επιβιώσουν από τη «σοβαρή οικονομική αναταραχή» που προκαλεί ο νέος κορονοίός.

Ανήγγειλε απεριόριστες αγορές αμερικανικών ομολόγων και διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων αλλά και επιπλέον εργαλεία χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις.

Η Fed επανέλαβε ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τις αγορές να συνεχίσουν να λειτουργούν και ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας 300 δισεκ. δολαρίων για τη «στήριξη της ροής πιστώσεων προς τους εργοδότες, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».

Η Fed υποσχέθηκε επίσης ότι θα «συσταθεί ένα δανειακό πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις», που αποτελούν τη βάση του ιστού της αμερικανικής οικονομίας.

«Όσο επιμένουν οι μεγάλες αβεβαιότητες, γίνεται σαφές ότι η οικονομία μας θα αντιμετωπίσει σοβαρές αναταραχές», ανέφερε η Fed σε ανακοίνωση. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «πρέπει να καταβληθούν σημαντικές προσπάθειες προς τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για να περιοριστούν οι απώλειες σε θέσεις εργασίας και έσοδα και να επιτραπεί μια γρήγορη ανάκαμψη μόλις αποκλιμακωθούν οι αναταραχές».

Η Fed έχει προσφέρει ρευστότητα στις αγορές με ρευστότητα και έχει αυξήσει τα μέτρα στήριξη από τότε που εξαπλώθηκε ο νέος κορονοϊός στις ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43