search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:16
MENU CLOSE

Επίθεση στην πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών για το κλείσιμο της φοιτητικής εστίας

23.03.2020 13:45
Επίθεση στην πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών για το κλείσιμο της φοιτητικής εστίας - Media

 

Σωματική και λεκτική από 20-25 φοιτητές δέχθηκε η πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Β. Κυριαζοπούλου, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ίδια στο PatrasTimes.gr.

Όπως εκτιμά, αιτία της επίθεσης ήταν «το ότι το πανεπιστήμιο εφαρμόζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ για κλείσιμο των φοιτητικών εστιών, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τη μη διάδοση του κορωνοϊού».

Σε ανακοινώσεις από φοιτητές ανά τη χώρα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι πολλοί από αυτούς «δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στις οικογένειες τους, είτε επειδή μένουν σε άλλη χώρα (πολλές από τις οποίες έχουν κλείσει τα σύνορά τους λόγω του SARS-CoV-2), είτε επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης, είτε λόγω οικογενειακής κατάστασης και το μόνο σπίτι που έχουν είναι στην εστία.

Επιπλέον, πολλοί εργάζονται για να μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπουδών τους».

Η πρύτανης σε δηλώσεις της στο PatrasTimes.gr αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τη δικαστική οδό, ενώ εξέφρασε και τη δυσφορία της για τα μέτρα φύλαξης στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50