search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:56
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Καναδάς και Αυστραλία αποσύρονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

23.03.2020 15:12
Κορωνοϊός: Καναδάς και Αυστραλία αποσύρονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο - Media

 

Οι χώρες ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά μέχρι στιγμής οι αρμόδιες αρχές σφυρίζουν αδιάφορα και ουδείς γνωρίζει εάν θα διεξαχθούν τελικά οι αγώνες στο Τόκιο.

Η κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο από την ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις αποστολές των χωρών και καθημερινά όλο και περισσότεροι αθλητές/ομοσπονδίες ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Καναδάς μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπάνω και με επίσημη ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι αποσύρει τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο.

Μια πρωτοβουλία που πάρθηκε με γνώμονα την υγεία των αθλητών, καθώς κανένας φορέας και καμία διοργανώτρια Αρχή δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των αποστολών.

Παρόμοια τοποθέτηση έγινε και από την Ολυμπιακή επιτροπή της Αυστραλίας. Πλέον, αυτό που μένει να φανεί είναι το αν θα υπάρξουν και άλλες χώρες που θα προβούν σε παρόμοια ενέργεια, ωθώντας τη ΔΟΕ να πάρει την απόβαση αναβολής των Ολυμπιακών αγώνων πριν από τη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί να γίνει σε τέσσερις εβδομάδες. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έπειτα από το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να δώσει περιθώριο τεσσάρων εβδομάδων στην Ιαπωνία, για να αναβάλλει τους αγώνες. Μάλιστα, τα κυριότερα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η μεταφορά τους τον χειμώνα του 2020, το καλοκαίρι του 2021 ή το καλοκαίρι του 2022.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55