search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:56
MENU CLOSE

Οριστική διακοπή της EKO Basket League

23.03.2020 16:43
Ολόκληρη ομάδα μπάσκετ θετική στον κορωνοϊό - Media

 

Στην τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων της EKO Basket League αποφασίστηκε να διακοπεί οριστικά το Πρωτάθλημα. Απομένει να βρεθεί ο τρόπος, δεν αποφασίστηκε κάτι για πρωταθλητή και υποβιβασμό.

Την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της ΕΚΟ Basket League αποφάσισαν οι 14 ομάδες μετά από την τηλεδιάσκεψη που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (23/3), μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο.

Η κοινή πλεύση και τοποθέτηση των εκπροσώπων των ομάδων ήταν πως δεδομένης της κατάστασης το Πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ως εκ τούτου αποφασίστηκε από κοινού η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος.

Αυτό βέβαια είναι το ένα σκέλος, το πρωταρχικό και προφορικό, αφού αυτό που θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα είναι να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με την ΕΟΚ, αφού υπάρχουν πολλά και σημαντικά ζητήματα, τα οποία εκφράστηκαν με προβληματισμό από αρκετές ομάδες, όπως τα συμβόλαια, τα δεδουλευμένα των παικτών και φυσικά ο τρόπος που θα επέλθει η διακοπή. Δεν έγινε συζήτηση σχετικά με τις λεπτομέρειες της διακοπής, δηλαδή την ανάδειξη Πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν, ζητήματα που θα μπουν στην ατζέντα επόμενης τηλεδιάσκεψης.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ενημέρωσε τις ομάδες ότι τα γήπεδα είναι κλειστά μέχρι το τέλος του Μαρτίου και ότι έχει πληροφόρηση για να υπάρξει παράταση στο “λουκέτο” για έναν ακόμη μήνα, ενώ παράλληλα παρέθεσε και την αναστολή των πτήσεων ως κομμάτι των προβλημάτων που εμποδίσουν την άμεση επιστροφή στη δράση. Παράλληλα, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης στις ομάδες και εισηγήθηκε τη διακοπή του Πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας, προτείνοντας εν συνεχεία να μεταφερθεί σε όσα συνεπάγονται μίας τέτοιας απόφασης.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, συμφωνήθηκε ότι το Πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί, ωστόσο ζητήθηκε να υπάρχει ακριβής ενημέρωση σχετικά με το πώς θα αποφασιστεί η διακοπή και τι θα σημαίνει αυτό στην τελική κατάταξη και την επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ οι άνθρωποι της ΑΕΚ επίσης συμφώνησαν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν, ωστόσο εξέφρασαν προβληματισμό για τα συμβόλαια και το ενδεχόμενο των προσφυγών. Ανάλογο προβληματισμό είχαν και αρκετές ακόμη ομάδες, κάποιες εκ των οποίων ξεκαθάρισαν πως έχουν καταβάλει τους μισθούς στους παίκτες τους μέχρι τη στιγμή της διακοπής.

Τον λόγο πήρε εκ νέου ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, λέγοντας πως η απόφαση σχετικά με τη διακοπή του Πρωταθλήματος πρέπει να παρθεί στην τρέχουσα τηλεδιάσκεψη και έπειτα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με την ΕΟΚ και την Πολιτεία ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα νομιμοποιεί τη διακοπή, ενώ διευκρίνισε πως για να υπάρξει υπουργική απόφαση θα πρέπει ο ΕΣΑΚΕ να εισηγηθεί λόγους ανωτέρας βίας, τονίζοντας παράλληλα πως διάθεση των ομάδων είναι να πληρώσουν τα δεδουλευμένα των παικτών μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου, ξεκαθαρίζοντας κιόλας ότι έχει ενημερώσει σχετικά και τον ΠΣΑΚ.

Οι ομάδες συμφώνησαν για την απόφαση της διακοπής, η οποία ωστόσο θα πρέπει να κατατεθεί με επίσημη πρόταση στον Λευτέρη Αυγενάκη, κατόπιν συνεννόησης και με την ΕΟΚ. Όσον αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων στους παίκτες, αποφασίστηκε αυτή να αφορά τους μισθούς μέχρι τη στιγμή της διακοπής της EKO Basket League (πρώτο 10ήμερο Μαρτίου).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:56