search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:29
MENU CLOSE

Οι οίκοι μόδας Saint Laurent και Gucci παράγουν μάσκες για να καλύψουν την έλλειψη

23.03.2020 17:44
Οι οίκοι μόδας Saint Laurent και Gucci παράγουν μάσκες για να καλύψουν την έλλειψη - Media

 

Οι γαλλικοί οίκοι μόδας Saint Laurent και Balenciaga και ο ιταλικός Gucci θα αρχίσουν να κατασκευάζουν μάσκες προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη μεσούσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Kering.

“Τα γαλλικά ατελιέ των οίκων Balenciaga και Yves Saint Laurent ετοιμάζονται για την κατασκευή μασκών, βάσει των πιο αυστηρών μέτρων υγειονομικής προστασίας για τους συνεργάτες τους, μόλις οι διαδικασίες παραγωγής και τα υλικά θα εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές”, δήλωσε ο όμιλος ειδών πολυτελείας Kering στον οποίο ανήκουν οι δύο οίκοι.

Εν αναμονή, ο Kering θα στείλει “εντός των προσεχών ημερών” στις γαλλικές υπηρεσίες υγείας τρία εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες που ο όμιλος θα προμηθευτεί στην Κίνα και θα φροντίσει για την μεταφορά τους στη Γαλλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο οίκος Gucci, ιταλική θυγατρική του Kering, δεσμεύτηκε να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύριο χειρουργικές μάσκες και 55.000 μπλούζες για το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία, την πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία.

Επίσης, ο Kering έκανε μια “εξαιρετική” οικονομική δωρεά, χωρίς να αναφέρει το ποσό, στο ινστιτούτο Παστέρ για να στηρίξει την έρευνα για τον Covid-19.

Ανταγωνιστής του Kering, ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH άρχισε πριν από μια εβδομάδα την παρασκευή “μεγάλης ποσότητας” υδροαλκοολικού τζελ για τα νοσοκομεία σε τρείς από τις εγκαταστάσεις παραγωγής του στη Γαλλία όπου συνήθως παρασκευάζει τα αρώματα και τα καλλυντικά του (για τους οίκους Dior, Guerlain και Givenchy).

– Ισχύει πλήρης παράταση κάθε είδους προθεσμιών των προγραμμάτων απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης (νέων θέσεων εργασίας, διατήρησης θέσεων εργασίας, νέας επιχειρηματικότητας, προεργασίας, ειδικών προγραμμάτων κ.λπ.), μέχρι νεωτέρας. Η παράταση είναι καθολική και περιλαμβάνει αιτήσεις υπαγωγής, υποβολή δικαιολογητικών, υποδείξεις, προσλήψεις ωφελουμένων κλπ.

– Οι άνεργοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα ΚΠΑ2 εντός του εξαημέρου, μετά τη λύση της εργασιακής σχέσης τους, αρκεί να προσέλθουν έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020. Η τακτική επιδότηση των ανέργων που υποβάλουν αίτηση έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, θα ξεκινάει αναδρομικά από την έβδομη μέρα, μετά την ημερομηνία απόλυσής τους, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της αίτησης.

– Δυνατότητα επικοινωνίας στο 11320 (αστική χρονοχρέωση), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:30 έως τις 14:30.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:29