search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:58
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Πέτσας: Περιορισμός δραστηριότητας και σε άλλες επιχειρήσεις

24.03.2020 08:12
Κορωνοϊός - Πέτσας: Περιορισμός δραστηριότητας και σε άλλες επιχειρήσεις - Media

 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη διακοπή της δραστηριότητας και σε άλλους επιχειρησιακούς κλάδους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε, το ζήτημα θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για περιορισμό δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις ή κλάδους. Κάθε φορά θα εξετάζουμε τα δεδομένα και θα λαμβάνουμε αποφάσεις», είπε σχετικά, ενώ όσο αφορά στο ρόλο του σημερινού Υπουργικού, που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, ανέφερε πως «το υπουργικό έχει ρόλο να δει πού βρισκόμαστε και να λάβει περαιτέρω μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές».

Αναφορικά με τα θέματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση, ο Στέλιος Πέτσας, είπε πως «το ζήτημα είναι να δούμε πού βρισκόμαστε με τα μέτρα που έχουμε πάρει, να δούμε τα οικονομικά μέτρα και τα αποτελέσματα στο Eurogroup, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί όσο αφορά στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς».

«Δεν εξετάζεται η αυστηροποίηση των μέτρων. Οι επιλογές που μας δίνονται να βγούμε είναι αυτές για να μην παραλύσει η οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλά αν γίνουν θα είναι πολύ μικρές κινήσεις», διαβεβαίωσε όσο αφορά στους περιορισμούς κίνησης των πολιτών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι «ξεκάθαρο ότι από τις 18/3 δε γίνονται απολύσεις», ενώ ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε επίσης πως η αποστολή μηνύματος στο 13033 είναι χωρίς χρέωση.

Τέλος, αναφερόμενος στο υγειονομικό υλικό είπε πως υπάρχει διεθνής ζήτησε και «όλοι διεκδικούν να πάρουν μερίδιο», σημειώνοντας πως «έχουμε κάνει και σημαντικές ενέργειες με ιδιώτες», ενώ όσο αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, έκανε γνωστό ότι, επιχειρούν ήδη 909 γιατροί και νοσηλευτές στις θέσεις τους, ενώ ο αριθμός των προσλήψεων από τις 2.000 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα φτάσει στις 2.140.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Αν χρειαστεί θα πάμε και σε έκτακτα μέτρα», διαβεβαίωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:56