search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Η Αριστερά στα… έδρανα

29.06.2012 08:26
Η Αριστερά στα… έδρανα - Media

Αφού έχουν τις λύσεις για τα προβλήματα του τόπου στο τσεπάκι τους οι άριστοι του Κοινοβουλίου βρήκαν θέμα να ασχοληθούν: σε ποια έδρανα θα καθίσουν για λόγους κύρους, συμβολισμού, δύναμης.

Αφού έχουν τις λύσεις για τα προβλήματα του τόπου στο τσεπάκι τους οι άριστοι του Κοινοβουλίου βρήκαν θέμα να ασχοληθούν: σε ποια έδρανα θα καθίσουν για λόγους κύρους, συμβολισμού, δύναμης. Είναι που λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει η καρέκλα. Όχι, δεν πρόκειται για τους βουλευτές των επαχθών αστικών κομμάτων. Έτσι, βλέπουμε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Αριστεράς… να ερίζουν για τις θέσεις που θα καταλάβουν τα έμπλεα επαναστατικότητας στελέχη τους στα βουλευτικά έδρανα: όπως ακριβώς τα παιδάκια της πρώτης δημοτικού που πλακώνονται για το θρανίο που θα καθίσουν. Το θέμα που ενέσκηψε – οι θέσεις που θα καταλάβουν τα κόμματα τη Αριστεράς – έχει την πλάκα του αλλά και τη μελαγχολία του. Αυτή που πηγάζει από τις… ιδεολογικές διακηρύξεις περί της ισότητας, της αδελφοσύνης, του αντικομφορμισμού, της περιφρόνησης των τύπων, της προσήλωσης στην ουσία, του αντιεξουσιαστικού πνεύματος γενικά και των συμβολισμών του. Το μικρό αυτό προβληματάκι κρύβει μεγάλες αλήθειες, και οι αλήθειες τις περισσότερες φορές είναι δυσάρεστες. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες που αφορούν τον δημόσιο βίο, προτιμούμε την εκδοχή της φαντασιωτικής προβολής των κοινωνικών λύσεων και βολευόμαστε στη μίζερη και οχληρή πραγματικότητα, ικανοποιημένοι… από την πλούσια φαντασία μας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44