01/06/2020 12:39:14

Αυτές είναι οι 7 ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που θα παράγουν αντισηπτικά με την κατασχεμένη αιθυλική αλκοόλη

Κατασχέθηκαν 40.000 αντισηπτικά σε παράνομο παρασκευαστήριο - Media

 

Στον αγώνα για την παραγωγή αντισηπτικών, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της χώρας, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού συμμετάσχουν 7 ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, χρησιμοποιώντας κατασχεμένη αιθυλική αλκοόλη.

Σύμφωνα με απόφαση, που υπογράφει ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γεώργιος Πιτσιλής, στις φαρμακευτικές μονάδες παραγωγής ΕΛΠΕΝ, PHARMATHEN, IASIS Pharmaceuticals HELLAS, ΡΑΦΑΡΜ, HELP, LAVIPHARM, UNI-PHARMA και στην 441-Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού του Στρατού, το υπουργείο Υγείας θα μεταφέρει 122,6 τόνους αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί και βρίσκεται υπό τη διαχείριση των Τελωνειακών Αρχών της ΑΑΔΕ, για την παραγωγή αντισηπτικών ειδών με στόχο την κάλυψη έκτακτων αναγκών της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το mononews.gr παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η αύξηση της ζήτησης μέχρις στιγμής τον Μάρτιο ανέρχεται στο 1.500% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παραγωγή βρίσκεται σήμερα στο μέγιστο βαθμό, με 600.000 τεμάχια την ημέρα, ενώ αναμένεται να φτάσει τα 800.000 τεμάχια την ημέρα. Εντούτοις, το έλλειμμα στην αγορά, θα εξακολουθήσει να υπάρχει, καθώς η κατανάλωση φτάνει το 1 εκατομμύριο τεμάχια.

Όπως ανακοίνωσε  χθες Δευτέρα (24/3/2020), προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση το «πλαφόν» αντισηπτικών ανά πελάτη θα μειωθεί στα δύο από τρία.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, από τις 14 Μαρτίου 2020 έχει εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει την επίταξη για χρονικό διάστημα έως έξι μήνες, «κινητών πραγμάτων, αναλώσιμων και μη, τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και εμπίπτουν στην έννοια του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, των μέσων ατομικής προστασίας και των φαρμάκων».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.