03/07/2020 19:13:51

Πολιτική συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Δυσοίωνες προβλέψεις Κομισιόν: Οικονομική συρρίκνωση 5-10% στην ΕΕ λόγω κορωνοϊού - Media

 

Σε πολιτική συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία κατέληξαν την Τρίτη (24.3) οι αρμόδιοι υπουργοί για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. 

«Χαίρομαι πολύ που τα κράτη μέλη της Ε.Ε τα οποία κατέληξαν σήμερα σε πολιτική συμφωνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία. Συγχαίρω ολόψυχα και τις δύο χώρες. Αυτό στέλνει επίσης ένα δυνατό και σαφές μήνυμα σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια: το μέλλον σας είναι στην ΕΕ» δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επίτροπος ΕΕ για τη διεύρυνση Όλιβερ Βαρέλι.

Παρά τα εμπόδια, η αίσθηση της αντοχής και της αποφασιστικότητάς μας επικράτησε τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών  της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ.  «Συγχαρητήρια στους Ευρωπαίους φίλους μας για αυτήν την αναγνώριση. Συγχαρητήρια και σε όλους όσους δούλεψαν στην Βόρεια Μακεδονία σκληρά  και δεν σταμάτησαν να πιστεύουν . Η απόφαση της ΕΕ σε αυτή την δύσκολη εποχή αποτελεί ένα σύμβολο της πραγματικής της δύναμης. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το επόμενο στάδιο του ταξιδιού ολοένα και προς τα μπρος. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.