search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Η ΟΕΝΓΕ ζητά «μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού – Είναι κοινό μυστικό ότι λείπουν»

24.03.2020 14:27
Κορωνοϊός: Η ΟΕΝΓΕ ζητά «μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού - Είναι κοινό μυστικό ότι λείπουν» - Media
 
Για την αναγκαιότητα παροχής μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας μίλησε μεταξύ άλλων Στο Κόκκινο ο Κώστας Λιβαδάς, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) ο οποίος τόνισε ότι είναι «κοινό μυστικό ότι λείπουν».
 
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να απευθύνει πρόσκληση σε εθελοντές λες και κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες αντί να προχωράει άμεσα στις απαιτούμενες προσλήψεις.
 
Ο κ. Λιβαδάς εξήγησε ότι στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκαν τα αιτήματα τους όπως είναι και η αύξηση των κλεινών ΜΕΘ, πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού προσωπικού με αυξημένη μοριοδότηση και προκήρυξη των κενών θέσεων, ενσωμάτωση των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε και εκεί να λαμβάνονται δείγματα για την ανίχνευση του κορονοϊού.
 
Στα αιτήματα τους περιλαμβάνεται η αύξηση των διαγνωστικών τεστ με την πιστοποίηση και άλλων εργαστηρίων για τη γρήγορη έκδοση αποτελεσμάτων και ειδική μέριμνα για ευάλωτες ομάδες για τους κρατούμενους, τους νεφροπαθείς, τους ψυχικά ασθενείς πέρα από τους τοξικοεξαρτημένους ή τους Ρομά.
 
Ο κ. Λιβαδάς εξήγησε ότι τα αιτήματα αυτά τα υιοθετεί η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε σχετική δήλωση και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43