search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:02
MENU CLOSE

Εφιαλτικό σενάριο για 600.000 θανάτους στην Τουρκία – Προειδοποίηση καθηγητή

24.03.2020 17:07
Εφιαλτικό σενάριο για 600.000 θανάτους στην Τουρκία - Προειδοποίηση καθηγητή - Media

 

Οι θάνατοι στην Τουρκία μπορεί να φτάσουν τις 600 χιλιάδες, προειδοποιεί Τούρκος καθηγητής

«Τουλάχιστον 32 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να μολυνθούν από τον κορονοϊό, που σημαίνει 150-600 χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν», σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Ονούρ Μπασέρ. Μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle, ο Τούρκος καθηγητής εκτίμησε ότι «1.6 εκατομμύρια άτομα θα χρειαστούν νοσηλεία εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ τουλάχιστον 640.000 άνθρωποι θα χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, την ώρα που η Τουρκία διαθέτει μόνο 40.000».

Και όσο δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για τους έχοντες άμεσα ανάγκη, το ποσοστό θνησιμότητας θα αυξηθεί κατά 90%, όπως θεωρεί. Ο καθηγητής, που ειδικεύεται σε συστήματα υγείας, υπολογίζει ότι περίπου 320.000 ασθενείς θα χρειαστούν αναπνευστήρες κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους από τον κορονοϊό. Ο Ονούρ Μπασέρ υποστήριξε επίσης ότι η καθυστέρηση δύο εβδομάδων στην Κίνα λήψης μέτρων από το ξέσπασμα της επιδημίας είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιαστούν τα κρούσματα.

«Αν η Κίνα είχε εφαρμόσει τα μέτρα όταν έμαθε για τον ιό, θα είχε κατά 95% λιγότερα κρούσματα. Αν τα εφάρμοζε έστω μία εβδομάδα αργότερα, το ποσοστό θα ήταν 65%. Αντιμετωπίζουμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων λόγω της καθυστέρησης δύο εβδομάδων στην Κίνα», εκτιμά ο καθηγητής.

Την ίδια ώρα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε έκθεσή του αναφέρει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με άλλες χώρες στον κόσμο. Στο σχετικό γράφημα της έκθεσης φαίνεται η τροχιά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά χώρα, αρχής γενομένης από την ημερομηνία που μια συγκεκριμένη χώρα ανακοίνωσε τα πρώτα 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγή: ethnos

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01