search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:03
MENU CLOSE

Συνεχίζει να «θερίζει» ο κορωνοϊός: Περισσότερα από 400.000 κρούσματα παγκοσμίως – Σε καραντίνα πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού

24.03.2020 19:03
Συνεχίζει να «θερίζει» ο κορωνοϊός: Περισσότερα από 400.000 κρούσματα παγκοσμίως - Σε καραντίνα πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού - Media

 

Περισσότερα από 400.0000 κρούσματα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό έχουν δηλωθεί επίσημα σε όλο τον κόσμο από την αρχή της πανδημίας.

Τουλάχιστον 401.285 κρούσματα λοίμωξης, ανάμεσά τους 18.040 θάνατοι, καταγράφηκαν σε 175 χώρες και εδάφη, κυρίως στην Κίνα (81.171 κρούσματα, από τα οποία 3.277 θάνατοι), εστία της πανδημίας, και στην Ιταλία (69.176 κρούσματα), την πλέον πληγείσα χώρα όσον αφορά τις ανθρώπινες απώλειες: 6.820 νεκροί. Ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων ωστόσο δεν αντιπροσωπεύει πάρα ένα μέρος του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς μεγάλος αριθμός χωρών στο εξής δεν κάνει διαγνωστικό έλεγχο παρά μόνο στα κρούσματα που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Η πλήρης καραντίνα στην Ινδία, που θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 20.30 ώρα Ελλάδος) αυξάνει σε περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια τους ανθρώπους που καλούνται από τις δημόσιες αρχές να μείνουν στα σπίτια τους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020.

Οι περισσότερες από τις εν λόγω χώρες επέβαλαν υποχρεωτικό περιορισμό στον πληθυσμό τους: τουλάχιστον 2,24 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον 42 χώρες ή εδάφη επέλεξαν αυτή τη μέθοδο. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία …), αλλά και στην Κολομβία, την Αργεντινή, την Καλιφόρνια (Ηνωμένες Πολιτείες), στο Νεπάλ, το Ιράκ, στη Μαδαγασκάρη.

Η Ινδία και η Νέα Ζηλανδία είναι οι τελευταίες χώρες που εντάχθηκαν στον κατάλογο. Την Πέμπτη θα συμπεριληφθεί και η Νότια Αφρική.

Στα περισσότερα από αυτά τα εδάφη, είναι δυνατό ωστόσο οι πολίτες να βγουν από το σπίτι σας για να πάνε στη δουλειά, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να πάνε στον γιατρό.

Τουλάχιστον πέντε χώρες ή εδάφη (περισσότερα από 226 εκατομμύρια άνθρωποι), συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Γερμανίας και του Καναδά, κάλεσαν τους κατοίκους τους να μείνουν στο σπίτι, να περιορίσουν στον μέγιστο βαθμό τις μετακινήσεις και τις επαφές, χωρίς ωστόσο να συνδυάζουν τις συστάσεις αυτές με εξαναγκαστικά μέτρα.

Τουλάχιστον 15 χώρες ή εδάφη (περισσότερα από 189 εκατομμύρια άνθρωποι) έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Χιλή, τη Μανίλα (Φιλιππίνες) και τη Σερβία. Στην Αίγυπτο, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ αύριο, Τετάρτη.

Τέλος, ορισμένες χώρες έχουν επιβάλει καραντίνα στις μεγαλύτερες πόλεις τους, με απαγόρευση εισόδου και εξόδου από αυτές. Αυτή είναι η περίπτωση των 27 μεγαλύτερων πόλεων της Βουλγαρίας, του Αλμάτι και του Nουρ-Σουλτάν στο Καζακστάν και του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν. Οι πόλεις αυτές έχουν περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15