search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:12
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Κορωνοϊός και Οικονομία στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας

26.03.2020 06:17
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα - Media

 

Οι ανησυχίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημόσια υγεία, λόγω κορωνοϊού, αλλά και την Οικονομία αναμένεται να κατατεθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτιμήσει τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την πανδημία στην χώρα μας και να σχεδιάσει τις νέες προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της μείζονος αυτής κρίσης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την αγωνία τους τόσο για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, συγχρόνως όμως χτυπούν στην κυβέρνηση καμπανάκι για τις εξελίξεις που συνδέονται με την Οικονομία με αιχμή όσα αφορούν τον χώρο της εργασίας.

Για την Κουμουνδούρου η κυβέρνηση δείχνει μία επιμονή στη λήψη περιοριστικών μέτρων χωρίς παράλληλα να κάνει σημαντικές και αναγκαίες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει το ζήτημα της ενίσχυσης του δημόσιου τομέα με προσωπικό και τα απαιτούμενα μέσα ώστε να στηριχθούν οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής».

Όπως αναφέρει το Εθνος, o αρμόδιος τομεάρχης Ανδρέας Ξανθός κάνει λόγο για ανεπάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας των υγειονομικών, για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με επιπλέον ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και για έλλειψη σχεδιασμού ώστε να υπάρξουν μόνιμες προσλήψεις στο δημόσια σύστημα υγείας. Χαρακτηρίζει δε ιδιαίτερα προβληματική την μη ενσωμάτωση των δημόσιων δομών, όπως είναι τα Κέντρα Υγείας και οι ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Αρνείται να προσλάβει άμεσα γιατρούς και απευθύνει εκκλήσεις για εθελοντές» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης προσθέτοντας ότι συγχρόνως αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να αυξηθούν οι ΜΕΘ για τη διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων. Επιπλέον επισημαίνει ότι ενώ το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μπορεί να κάνει 1.000 τεστ την ημέρα η κυβέρνηση αρνείται να το προμηθεύσει με εξοπλισμό την ώρα δε που πληρώνει 30 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα τεστ διάγνωσης όσοι έχουν να πληρώσουν.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί ότι τα νησιά εκπέμπουν SOS λόγω του κορονοϊού με τον αρμόδιο τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής να επισημαίνει προβλήματα στην ιατρική κάλυψη αλλά και της συνδεσιμότητά τους

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:12