search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:56
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Βραζιλία: Οι συμμορίες στον «πόλεμο» κατά του ιού – Απαγόρευση κυκλοφορίας στις φαβέλες

26.03.2020 08:30
Οι πρώτοι έξι νεκροί στις φαβέλες του Ρίο ντε Ζανέιρο- Φόβοι για σαρωτικές συνέπειες - Media

 

Οι συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών σε μια από τις πιο γνωστές φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ο ιός στους φτωχότερους πολίτες της Βραζιλίας.

Τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο αριθμός των νεκρών στην Βραζιλία έχει ανέλθει σε 57, τα μέλη των συμμοριών κυκλοφορούν στην πόλη Cidade de Deus, στο δυτικό Ρίο, διατάζοντας τους κατοίκους να παραμείνουν κλειστοί μετά τις 8 το βράδυ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η πολύ φτωχή γειτονιά -φημισμένη από το πανηγύρι του Fernando Meirelles – έγινε η πρώτη που κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε φαβέλα

Όπως αναφέρει ο Guardian, σε μια προφανή προσπάθεια να αποφευχθούν περαιτέρω λοιμώξεις, οι ηγέτες των συμμοριών της «Κόκκινης Διοίκησης» που ελέγχουν την συγκεκριμένη φαβέλα διέταξαν τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ρίο Extra, τα μέλη των συμμοριών με τους ηγέτες εγκαταστάθηκαν γύρω από τον δήμο του Θεού (Fernando Meirelles) λέγοντας στους 40.000 κατοίκους της:

«Επιβάλλουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας επειδή κανείς δεν παίρνει σοβαρά τον [κορωνοϊό]. Είναι καλύτερο να μείνετε στο σπίτι και να κρυώνετε. Το μήνυμα έχει δοθεί».

Οι γκάνγκστερ του Δήμου του Θεού δεν είναι οι μοναδικοί εγκληματίες που παίρνουν μέτρα κατά του κορωνοϊού στις πυκνοκατοικημένες φουβάλες του Ρίο, οι οποίες φιλοξενούν περίπου 2 από τους 7 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης.

Στο Morro dos Prazeres, τα μέλη των συμμοριών δήλωσαν ότι οι κάτοικοι κυκλοφορούν μόνο σε ομάδες των δύο, ενώ στη Rocinha, μία από τις μεγαλύτερες φαβέλες της Λατινικής Αμερικής, οι διακινητές έχουν επίσης ορίσει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στη Σάντα Μάρτα, μια φαβέλα που κάθεται στη σκιά του άγαλματος του Χριστού του Λυτρωτή του Ρίο, οι διακινητές έχουν παραδώσει σαπούνι και έχουν τοποθετήσει πινακίδες κοντά σε μια δημόσια βρύση στην είσοδο της κοινότητας που λέει: “Πλύνετε τα χέρια σας πριν εισέλθετε στη φαβέλα. “

Τέλος, σε ορισμένα τμήματα του Complexo da Maré, μια τεράστια φαβέλα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο, οι λαθρέμποροι είπαν στα καταστήματα και τις εκκλησίες να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους.

«Μόνο το φούρνο παραμένει ανοιχτό μέχρι αργότερα – μέχρι τις 11:00», δήλωσε μια μητέρα που ζει στο Parque União, μία από τις 16 κοινότητες που απαρτίζουν το Complexo.

«Κανείς δεν θέλει να πάει έξω -πρώτα απ ‘όλα για το φόβο του coronavirus και τώρα λόγω αυτής της τάξης», συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:54