search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:16
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Σταϊκούρας: Έρχονται διευκολύνσεις νοικοκυριών, επιχειρήσεων από τις τράπεζες

26.03.2020 09:45
staikouras_1.jpg

 

Ανακοίνωση για μέτρα διευκόλυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις τράπεζες αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Αναγνώρισε ότι η ελληνική οικονομία θα παγιδευθεί φέτος σε ύφεση, όπως και συνολικά η ευρωπαϊκή, που όμως θα μπορούσε να ακολουθηθεί από μία δυναμική ανάπτυξη στο στυλ V ή U. 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ o κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ, που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Eurogroup κάνουν λόγο στο βασικό τους σενάριο για ύφεση 5% στην Ευρώπη και στο ακραίο σενάριο για συρρίκνωση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 9%. Στην Ελλάδα η βασική εκτίμηση είναι για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1% με 3%. 

Όπως είπε δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη το μαξιλάρι ρευστότητας. Η κυβέρνηση προς το παρόν δίνει μάχη γι ατην ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να ενισχυθεί με αυτόν τον τρόπο η ρευστότητα. Για την επιστρεπτέα προκαταβολή (που θα δώσει ρευστότητα 1 δισ. ευρώ) όπως είπε απαιτείται έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα ή αύριο εν τω μεταξύ θα δοθεί και ολοκληρωμένη απάντηση για το τι θα γίνει με τις μεταχρονολογημένες επιταγές, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας. 

Ερωτηθείς εν τω μεταξύ για το ενδεχόμενο κρατικοποίησης επιχειρήσεων, τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Όσο για το ενδεχόμενο κρατικοποίησης τραπεζών, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το βασικό σενάριο είναι όχι». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:16