search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:26
MENU CLOSE

Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ για Υγεία και Εργασιακά – Τηλεδιάσκεψη της ΠΓ

26.03.2020 10:15
tsipras_11-2.jpg

 

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει διακηρύξει ότι «βάζει πλάτη» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση πανδημίας του κορωνοϊού υποστέλλοντας τους οξείς αντιπολιτευτικούς τόνους και καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις με βάση της δική της εμπειρία, σε θέματα όπως η δημόσια Υγεία και η οικονομία. Ωστόσο έχει ταυτόχρονα προειδοποιήσει ότι δεν θα σιωπά όταν χρειάζεται να επισημάνει τις ολιγωρίες  της κυβέρνησης. 

Ως εκ τούτου καθημερινές είναι οι προειδοποιήσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο μέτωπο της Υγείας η κυβέρνηση καθυστερεί να αναλάβει δράση και δεν κάνει αυτά που πρέπει ενώ στο εργασιακό μέτωπο σηκώνει τους τόνους μετά την ΠΝΠ Βρούτση για τα εργασιακά που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκ περιτροπής εργασία και μείωση μισθών στο 50% για 6 μήνες.

Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και εν όψει της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το απόγευμα, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με τηλεδιάσκεψη. 

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει αυτή την κρίση ως ευκαιρία για γενικευμένη επίθεση στην εργασία. Προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι «τέτοιες ενέργειες δεν συμπιέζουν μόνο το εισόδημα των εργαζομένων αλλά πλήττουν συνολικά την οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Τόσο η ίδια όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης, επισήμαναν για ακόμη μια φορά ότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν για να στηρίξει η κυβέρνηση τις υφιστάμενες συμβάσεις εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους από το κράτος. Ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε κι αυτός για επικίνδυνα μέτρα που διαλύουν την εργασία προειδοποιώντας για νέα φαύλο κύκλο εκτίναξης της ανεργίας, λουκέτων και ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

«Να ζητήσει η κυβέρνηση κυρώσεις για Τουρκία»

Στο μεταξύ εν μέσω πανδημίας οι επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται και ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του χθες στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρθηκε στην κατάθεση συντεταγμένων στον ΟΗΕ από την Άγκυρα, κίνηση που γνωστοποιήθηκε παραμονή της εθνικής επετείου. 

«Η μονομερής κατάθεση συντεταγμένων από την Τουρκία που καλύπτουν προκλητικά την ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία έγινε γνωστή, παραμονή της εθνικής μας επετείου, αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητώντας την επέκταση των κυρώσεων στην Τουρκία για ενέργειες εταιρειών της επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Οποιαδήποτε ενέργεια κατάθεσης συντεταγμένων από την Ελλάδα, πρέπει να συνοδευτεί από σαφές ευρωπαϊκό μήνυμα στην Τουρκία ότι ως εδώ και μη παρέκει» κατέληξε στο μήνυμά του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:25