search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:02
MENU CLOSE

Πέτσας: Εάν χρειαστεί θα επεκταθεί το πλαίσιο απαγόρευσης των απολύσεων

26.03.2020 13:31
Πέτσας: Εάν χρειαστεί θα επεκταθεί το πλαίσιο απαγόρευσης των απολύσεων - Media

 

Απαντώντας σε ερώτηση για την ΠΝΠ που περιγράφει την εκ περιτροπής εργασία και το δικαιώματα του εργοδότη για αναστολή συμβάσεων στο 50% των εργαζομένων για έξι μήνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αφού σημείωσε ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» είπε ότι μια επιχείρηση για να μπορέσει να πληρώσει τους εργαζόμενους, τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες ή άλλες υποχρεώσεις προς προμηθευτές, πρέπει να έχει έσοδα. «Όταν ο τζίρος κατακρημνίζεται είναι δύσκολο να είναι συνεπής επιχείρηση στις υποχρεώσεις της. Εμείς επιλέξαμε την εργασία από την ανεργία. Απαγορεύονται οι απολύσεις από τις 18 Μαρτίου και το μέτρο αν χρειαστεί θα επεκταθεί» είπε.

Σε ερώτηση για τον επαναπατρισμό 200 Ελλήνων από το Ηνωμένο Βασίλειο και το ενδεχόμενο κλεισίματος αεροδρομίων από την κυβέρνηση, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κλείσει τις πτήσεις από την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο και υπογράμμισε ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε με την συγκεκριμένη πτήση είναι απαράδεκτη και βαραίνει αποκλειστικά την αεροπορική εταιρεία. «Οι δράσεις επαναπατρισμού από εδώ και πέρα θα γίνονται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις μετά από συνεννόηση του ΥΠΕΞ με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα υποδέχεται τους ανθρώπους που επαναπατρίζονται» είπε και κάλεσε όσους έχουν επείγον ζήτημα και θέλουν να επαναπατριστούν να επικοινωνούν και να παίρνουν οδηγίες από τις κατά τόπους προξενικές αρχές.

Για το ζήτημα των επιταγών στην αγορά ο κ. Πέτσας είπε ότι το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχετικές ρυθμίσεις που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Για την έκδοση ομολόγου σημείωσε, ότι όπως γίνεται σαφές από την κοινή επιστολή των ηγετών της ΕΕ υπάρχει ισορροπία μεταξύ κρατών του Βορρά και του Νότου, γεγονός που δείχνει ότι ωριμάζουν οι συνθήκες ώστε να έχουμε κοινές απαντήσεις σε κοινά προβλήματα όπως αυτά που φέρνει η πανδημία του κορονοϊού.

Επίσης απαντώντας σε πληροφορίες που κάνουν λόγο για κατάσχεση από την Ιταλία αναπνευστήρων που προορίζονταν για τη χώρα μας τόνισε «Δεν επιβεβαιώνουμε καμία μα καμία κατάσχεση υγειονομικού από άλλη χώρα. Έχουμε παραγγείλλει περίπου 600 αναπνευστήρες και η παραλαβή τους θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Απριλίου. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να μπορέσουμε μέσα σε αυτό τον υγιή ανταγωνισμό που υπάρχει για την προμήθεια από συγκεκριμένες πηγές να έχουμε τον αριθμό των αναπνευστήρων που θα χρειαστούν».

Κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου και την ρητορική που συνοψίζεται στο «θα λογαριαστούμε μετά» ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν είναι ώρα για νέους διχασμούς. «Χρειάζεται ομοψυχία, νομίζουμε ότι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, νομίζουμε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τάσσεται με τη γραμμή της ομοψυχίας, επομένως αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει οποιαδήποτε παραφωνία είτε προέρχεται από ευρωβουλευτές ή από άλλα στελέχη του κόμματός του» σημείωσε.

Για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για δώρα σε ιδιώτες ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα δώρο, υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο χώρο της υγείας. «Ξέρω ότι είναι δύσκολο για κάποιους που έχουν ιδεοληψίες να το καταλάβουν αλλά δικός μας στόχος είναι να μπορέσει ο πολίτης να έχει τα επίπεδα των υπηρεσιών υγείας που απαιτούνται όταν θα υπάρξει ανάγκη» είπε και πρόσθεσε «θα προχωρήσουμε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και στο μέλλον αν χρειαστεί, θα προχωρήσουμε στην επίταξη και την αποζημίωση των υπηρεσιών που θα επιταχτούν λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον των Ελλήνων φορολογουμένων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15