11/08/2020 22:00:39

Κορωνοϊός: Επανέρχεται η Εκκλησία της Ελλάδας - Ζητά λειτουργίες «κεκλεισμένων των θυρών»

Κορωνοϊός: Επανέρχεται η Εκκλησία της Ελλάδας - Ζητά λειτουργίες «κεκλεισμένων των θυρών» - Media
 
Να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών ζητά με επιστολές τους προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 
Όπως αναφέρεται σε αποκλειστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας orthodoxia.info, «τούτο θα διευκολύνη τα μέγιστα την αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου, αλλά θα συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας…» γράφε στην επιστολή του χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος που κάνει ειδική μνεία και στους ναούς που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που επίσης παραμένουν «σιωπηλοί».
 
Στην ίδια επιστολή η Εκκλησία της Ελλάδος δια του Αρχιεπισκόπου, ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια όπου οι άνθρωποι εκεί ζουν ούτως ή άλως μαζί με κοινοβιακό τρόπο. Επίσης σημειώνεται η ανάγκη να επιτραπεί η τέλεση κηδειών και σε ναούς εκτός κοιμητηρίων αφού σε πολλές περιοχές της χώρας τα κοιμητήρια δεν έχουν ναούς. Μνεία γίνεται και στις διαδικτυακές μεταδόσεις ιερών ακολουθιών.
 
Με δεύτερη επιστολή της, την οποία υπογράφει ο Αρχιγραμματέας της, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή να προβλεφθεί στους λόγους που επιτρέπουν έξοδο από τα σπίτια, η «ατομική προσευχή» -όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ που εξέδωσαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας- ενώ γίνεται ειδική αναφορά και για τους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τα μνήματα οικείων τους στα νεκροταφεία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την ημερομηνία της επιστολής του Αρχιεπισκόπου, 19 Μαρτίου, η Εκκλησία έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και στο υψηλότερο επίπεδο για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην θρησκευτική ζωή των Ελλήνων κάτι το οποίο όμως δεν δημοσιοποίησε.
 
Υπενθυμίζεται ότι ήδη κατατέθηκε στο ΣτΕ αίτημα αντισυνταγματικότητας για τα μέτρα της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.