search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:51
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα 5.824 πολίτες που είναι επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού ή ταξιδιώτες

26.03.2020 16:17

 

«Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων», ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις», επισήμανε επίσης και τόνισε πως οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα.

Στοιχεία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Όπως είπε, συνολικά 5.824 πολίτες – επαφές κρουσμάτων κορονοϊού ή ταξιδιώτες – έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Ο ίδιος ανέφερε πως έχουν γίνει 1.116 έλεγχοι και 92 πολίτες βρέθηκαν εκτός σπιτιού, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πρόστιμα 5.000 ευρώ και να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε πως θα είναι σαρωτικοί οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν όσοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, πράγματι μένουν στο σπίτι ή το ξενοδοχείο, όπου καλούνται να παραμείνουν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:51