search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:26
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Ιταλία: Σαράντα τρεις γιατροί νεκροί στην μάχη κατά του «αόρατου» εχθρού

27.03.2020 10:28
Κορωνοϊός-Ιταλία: Πτώση στον αριθμό των νεκρών - 570 νέοι θάνατοι - Media

 

Οι γιατροί, που έχουν χάσει έως τώρα την ζωή τους στην Ιταλία από τον νέο κορωνοϊό είναι πλέον 43.

Οι δυο τελευταίοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα που ζούσαν στο Μπέργκαμο και στο Λέκο, πέθαναν την περασμένη νύχτα.

Ο ιταλικός Τύπος συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι πολλοί γιατροί δεν έχουν λάβει ακόμη τις κατάλληλες προστατευτικές μάσκες.

Στο μεταξύ, στο Κοντόνιο της Λομβαρδίας, όπου πριν από έναν μήνα είχε εντοπισθεί η πρώτη εστία μόλυνσης στη Λομβαρδία και για ένα διάστημα δεν καταγράφονταν νέες μολύνσεις, άλλοι έξι κάτοικοι διαγνώσθηκαν τώρα θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, τα νέα κρούσματα οφείλονται στο ότι δεν ισχύει πλέον η “κόκκινη ζώνη”, δηλαδή η πλήρης απαγόρευση εισόδου και εξόδου από το Κοντόνιο.

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας έκανε γνωστό πως το γεγονός ότι χθες διαγνώσθηκαν 2.500 νέα κρούσματα του κορονοϊου, οφείλεται στο ότι αυξήθηκε ο αριθμός των τεστ για την ανίχνευσή του. Κατά την χθεσινή ημέρα σε ολόκληρη την περιοχή έγιναν 6.050 τεστ.

Ο πάπας Φραγκίσκος, στις 6 μ.μ. ώρα Ιταλίας, θα μεταβεί στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου για να προσευχηθεί υπέρ της λήξης της επιδημίας.

Στην πλατεία θα μεταφερθούν μια βυζαντινή εικόνα, η οποία κατά την παράδοση προστατεύει τον λαό της Ρώμης, όπως και ένας ξύλινος σταυρός του 14ου αιώνα, που οι καθολικοί θεωρούν ότι βοήθησε σημαντικά στο να υποχωρήσει η πανούκλα από την ιταλική πρωτεύουσα το 1522.

Ο Φραγκίσκος θα δωρίσει επίσης τριάντα αναπνευστήρες, τους οποίους αγόρασε η Υπηρεσία Αγαθοεργιών του Βατικανού, στα νοσοκομεία της Ιταλίας που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορονοϊού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:26