19/09/2020 06:50:22

Το «αντίο» της ΕΡΤ στον Αντώνη Παπαδόπουλο

Το «αντίο» της ΕΡΤ στον Αντώνη Παπαδόπουλο - Media

 

Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον ελληνικό πολιτισμό η απώλεια του Έλληνα σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ.

Μέσα από τη συνεργασία της ΕΡΤ με τον σκηνοθέτη, δημιουργήθηκαν εμβληματικά ντοκιμαντέρ, όπως οι βραβευμένες σειρές «Εικαστικές μορφές» και «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Κρης εποίει».

Τέλος, η Δημόσια Τηλεόραση εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενής και οικείους του Α. Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον σκηνοθέτη:

«Έφυγε» ο Αντώνης Παπαδόπουλος

Ένας σημαντικός Έλληνας, ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος, έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στον ελληνικό πολιτισμό.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η συνεργασία του Αντώνη Παπαδόπουλου με την ΕΡΤ ήταν συνεχής και γόνιμη. Μέσα από αυτή δημιουργήθηκαν εμβληματικά ντοκιμαντέρ, όπως οι βραβευμένες σειρές «Εικαστικές μορφές» και «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Κρης εποίει». Από το 1999 που ανέλαβε τα ηνία του Φεστιβάλ Δράμας, ενίσχυσε τους δεσμούς της διοργάνωσης με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση πάνω στην υψηλής αισθητικής τέχνη της ταινίας μικρού μήκους.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.