search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:56
MENU CLOSE

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής

27.03.2020 13:58
Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής - Media

 

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, διακόπτοντας το μεγαλύτερο τριήμερο ράλι που έχουν καταγράψει ποτέ σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές επικεντρώνονται και πάλι στην πανδημία μετά το ναυάγιο στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε νωρίτερα πτώση σχεδόν 3,6%.

Ο δείκτης αναφοράς έχει σημειώσει ανάκαμψη σχεδόν κατά 17% από τότε που υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα στις 16 Μαρτίου, αν και παραμένει σε επίπεδα τουλάχιστον κατά 26% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του περασμένου μήνα, σε μια βουτιά που είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 3 τρισεκ. δολάρια από την αξία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Οι χρηματιστηριακές αγορές έκαναν ράλι την περασμένη εβδομάδα χάρη στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσαν κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All Country World Index, που παρακολουθεί μετοχές σε 49 χώρες, σημείωσε πτώση 0,4%.

«Την επόμενη εβδομάδα, οι αγορές πιθανόν θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην εξάπλωση της COVID-19 –εάν τα κρούσματα στην Ευρώπη κορυφώνονται, πόσο μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ θα τεθεί σε αποκλεισμό και εάν η Κίνα μπορεί να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα», σχολίασε αναλυτής της UBS Global Wealth Management. «Τα οικονομικά στοιχεία πιθανόν να έχουν τον δεύτερο λόγο, καθώς σε δύσκολες περιόδους είναι δύσκολο να αξιολογηθεί η αξιοπιστία τους».

Οι κινεζικές μετοχές, που έχουν δεχθεί πλήγμα στις περισσότερες συνεδριάσεις αυτού του μήνα, σημείωσαν σήμερα άνοδο 0,32%. Οι μετοχές στη Νότια Κορέα, μια ακόμα χώρα που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τον κορονοϊό, σημείωσε άνοδο 1,87%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε νωρίτερα πτώση 1,15% στα 22,34 δολάρια το βαρέλι, με την τιμή του μπρεντ να υποχωρεί κατά 2,39% στα 25,71 δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:55