search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Κι όμως το κάνεις λάθος – Πώς αποθηκεύουμε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ (Video)

27.03.2020 18:25
supermarket_3.jpg
 
Από τις συσκευασίες των προϊόντων των σούπερ μάρκετ υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρουμε τον ιό στο σπίτι μας; Στην ανησυχία αυτή απαντά ο ΕΦΕΤ. Μέχρι σήμερα τίποτα δεν δείχνει ότι άνθρωποι έχουν μολυνθεί μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων ή μέσω επαφής με μολυσμένα αντικείμενα, ωστόσο θα πρέπει να τηρούνται οι γενικοί κανόνες καθημερινής υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, καθώς και κανόνες υγιεινής κατά το χειρισμό των τροφίμων.
 
Η διαδικασία του καθαρισμού μπορεί να είναι χρονοβόρα αλλά μας προστατεύει από τον ιό που τυχόν βρίσκεται πάνω στις επιφάνειες. «Να ησυχάσει ο κόσμος τα μέχρι τώρα στοιχεία που είναι πολλά πια πρόκειται για λοίμωξη η οποία μέσω του πεπτικού δεν μεταφέρεται στον οργανισμό. Μεταφέρεται από τη μύτη την εισπνοή και με τα σταγονίδια», επεσήμανε ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος ΕΦΕΤ.
 
«Ναι», λέει ο ΕΦΕΤ και σε κατανάλωση λαχανικών και κατεψυγμένων προϊόντων. Το μυστικό παραμένει το ίδιο, καλό πλύσιμο των τροφίμων και βεβαίως σωστό μαγείρεμα. Έτσι τα μικρόβια δεν μεταφέρονται στον οργανισμό μας.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο κορονοϊός μπορεί να παραμείνει πάνω στις επιφάνειες από πλαστικό ή ανοξείδωτο ατσάλι μέχρι και 3 ημέρες. Για αυτό, θα πρέπει τις συσκευασίες των προϊόντων που προμηθευόμαστε από τα σούπερ μάρκετ να τα καθαρίζουμε σχολαστικά πριν τα τοποθετήσουμε στα ντουλάπια μας.
 
Την ίδια ώρα, έγινε viral το βίντεο ενός Αμερικανού γιατρού που δείχνεις πως πρέπει να απολυμάνεις τα ψώνια σου από το σούπερ μάρκετ. Έχει ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Ξεκινά χωρίζοντας με μία γραμμή το τραπέζι στα δύο, και στη και στην συνέχεια καθαρίζει τις συσκευασίες και τις τοποθετεί από τη βρώμικη στην καθαρή πλευρά.
 

Πηγή: ΕΡΤ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:22