04/06/2020 18:23:25

Τσιόδρας: Αυτά είναι τα φάρμακα που προκρίνουν οι γιατροί για τα σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού

Τσιόδρας: Αυτά είναι τα φάρμακα που προκρίνουν οι γιατροί για τα σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού - Media

 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε φαρμακευτικές αγωγές που προκρίνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι μελετάται η αποτελεσματικότητα πολλών και διαφορετικών φαρμάκων. Ωστόσο, επεσήμανε ότι στα ελληνικά νοσοκομεία χορηγείται η ουσία ρεντεμσιβίρη, όταν είναι διαθέσιμη και η χλωροκίνη που υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε επιπλέον πως συχνά χρησιμοποιούνται καρδιοπροστατευτικά φάρμα, καθώς ο ιος φαίνεται ότι με κάποιον τρόπο, ο οποίος ακόμα διερευνάται, επηρεάζει και την καρδιά.

Τα στοιχεία των μελετών που έχουν γίνει ανά τον κόσμο, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται και στον πληθυσμό που νοσεί και καταλήγει στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια, η θνητότητα είναι μεγαλύτερη στους άνδρες, και αφορά σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα και πιο συχνά προβλήματα καρδιάς, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.