29/05/2020 07:00:09

Χάος στη Νότια Αφρική λόγω κορωνοϊου – Ποδοπατούνται στα σούπερ μάρκετ – Ο στρατός στους δρόμους (Video)

Χάος στη Νότια Αφρική λόγω κορωνοϊου – Ποδοπατούνται στα σούπερ μάρκετ – Ο στρατός στους δρόμους (Video) - Media

 

Πρώτη μέρα του lockedown στη Νότια Αφρική λόγω κορωνοϊού και η κατάσταση είναι χαοτική. Ο κόσμος βγήκε παρά τις απαγορεύσεις και σχημάτιζε ουρές στα σούπερ μάρκετ. Άνθρωποι ήρθαν στα χέρια και άλλοι ποδοπατήθηκαν ενώ η κυβέρνηση αναγκάστηκε να βγάλει το στρατό στους δρόμους για να επαναφέρει την τάξη. 


Η χώρα των 57 εκατομμυρίων ανθρώπων ξεκίνησε μια καραντίνα τριών εβδομάδων σήμερα καθώς η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τους πρώτους δύο θανάτους της Νότιας Αφρικής από τον ιό. Ο στρατός κυκλοφορεί στους δρόμους και όποιον βλοέπει έξω χωρίς άδεια τον συλλαμβάνει. 


Η κατάσταση έξω από τα σούπερ μάρκετ ξεφεύγει από κάθε λογική. Οι άνθρωποι ποδοπατούνται στην ουρά για να αγοράσουν αγαθά και… χαρτί υγείας. Σε κάποιες περιπτώσεις η κάμερα κατέγραψε στρατιώτες να σταματούν ταξί και να κατεβάζουν με τη βία τον κόσμο που ξεπερνούσε το νόμιμο όριο και ειχε στοιβαχτεί μέσα στο όχημα ο ένας πάνω στον άλλον. 


Ίδια κατάσταση και στα στενά της πρωτεύουσας όπου δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας σταματούν και ελέγχουν τον κόσμο αλλά επίσης παίρνουν τους άστεγους και τους συλλαμβάνουν.

Τα μέτρα θα τηρηθούν αυστηρά λέει αξιωματούχος. Μεταξύ των μέτρων είναι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας με κατοικίδιο. 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.