search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:12
MENU CLOSE

Κεραμέως: Θέλουμε να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πανελλαδικές

28.03.2020 09:37
Νομοσχέδιο για ιδιωτική εκπαίδευση: Είμαστε ανοικτοί σε βελτιωτικές προτάσεις, λέει η Κεραμέως - Media

 

«Οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενώ αναφέρθηκε και στο ακραίο σενάριο για εξετάσεις το Σεπτέμβρη.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι έχουμε λύσεις για όλα τα σενάρια.  «Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών. Οι λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι παράταση σχολικού έτους και μείωση της ύλης » είπε μιλώντας στον ANT1.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει να μην πάμε στη λύση των εξετάσεων μέσα στον Σεπτέμβρη. Αυτό όπως είπε θα γίνει μόνο στην περίπτωση που οι ειδικοί πουν ότι οι μαθητές δεν μπορούν να μπουν στην τάξη.

Τόνισε ακόμη πως στόχος της είναι να γίνουν οι πανελλαδικές κοντά στον αρχικό προγραμματισμό. «Έχουμε μεριμνήσει – εάν χρειαστεί – να γίνουν οι πανελλαδικές ακόμη και με λιγότερους υποψηφίους ανά αίθουσα».

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, από τις 30 Μαρτίου ως τις 9 Απριλίου θα κατατίθενται φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, υπογράφθηκαν και προχωρούν από το υπουργείο Παιδείας όλες οι εγκύκλιοι που αφορούν στις Αιτήσεις – Δηλώσεις των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων) για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020, οι οποίες και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε θα γίνουν.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις – δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30/3/2020 έως 9/4/2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:12