search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:52
MENU CLOSE

Μέρκελ: Σας ζητώ να κάνετε υπομονή

28.03.2020 12:27
Μέρκελ: Σας ζητώ να κάνετε υπομονή  - Media

 

«Ευχαριστώ. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!». Με αυτά τα λόγια η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκφράζει σήμερα την ευγνωμοσύνη της για την πειθαρχία που επιδεικνύουν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες κατά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και των επαφών τους, τα οποία έχουν επιβληθεί στη μάχη κατά του κορονοϊού. Προειδοποιεί ωστόσο ότι οι αριθμοί δε επιτρέπουν για την ώρα χαλάρωση των μέτρων και ζητά περισσότερη υπομονή.

Σε ηχογραφημένο μήνυμά της, αντί της καθιερωμένης εβδομαδιαίας βιντεοσκοπημένης δήλωσής της, η κυρία Μέρκελ, η οποία βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα από την περασμένη Κυριακή, καθώς ο γιατρός της έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό, αναγνωρίζει ότι «οι νέοι κανόνες έχουν ελαχιστοποιήσει την δημόσια ζωή όλων» και ζητά από τους πολίτες να μην είναι ανυπόμονοι. «Κανείς δεν γνωρίζει σήμερα με σιγουριά πόσο καιρό ακόμη θα διαρκέσει αυτή η δύσκολη περίοδος», τονίζει και προσθέτει ότι «οι καθημερινοί αριθμοί των νέων κρουσμάτων δεν μας δίνουν δυστυχώς λόγο να χαλαρώσουμε ή να μειώσουμε τους περιορισμούς».

Στόχος είναι, συνεχίζει, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να διπλασιάζεται «μόνο» ανά δέκα μέρες, ώστε να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή, αυτό συμβαίνει ανά 5,5 μέρες, σημειώνει, για να παραδεχτεί ότι «η επιβράδυνση της εξάπλωσης είναι κρίσιμη προκειμένου να μπορεί το σύστημα να προσφέρει σε όλους την καλύτερη δυνατή φροντίδα».

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες, η Καγκελάριος εκφράζει την κατανόησή της τόσο για την αγορά στο σύνολό της όσο και για τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. «Πιο γρήγορα από ποτέ και με περισσότερα χρήματα από ποτέ η πολιτική πήρε μέτρα. Πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε ότι κινητοποιούμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να δώσουμε στη χώρα μας σιγουριά σε μια εποχή ανασφάλειας», δηλώνει.

Αναφερόμενη στην δική της εμπειρία, καθώς παραμένει στο σπίτι χωρίς να είναι άρρωστη, προκειμένου να μην μεταδώσει τον ιό σε περίπτωση που είναι τελικά θετική (σ.σ. μέχρι τώρα τα δύο τεστ στα οποία έχει υποβληθεί ήταν αρνητικά και θα υποβληθεί σε νέα εξέταση την Τρίτη), η κυρία Μέρκελ αναγνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο, αλλά «τελικά μπορεί κανείς να κάνει πολλή δουλειά και από το σπίτι». Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην συμμετοχή της στο προχθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, αλλά τονίζει ότι «παρόλα αυτά θα χαρώ να έχω και πάλι την προσωπική επαφή, όταν αυτό καταστεί εφικτό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:52