29/05/2020 07:46:36

Ο Ερντογάν «έδιωξε νύχτα» τον υπουργό Μεταφορών - Τι του χρεώνουν τα ΜΜΕ για τον κορονοϊό

Τρίζει ο «θρόνος» του Ερντογάν; - Η οικονομία «υποσκάπτει» τον «σουλτάνο» (Video) - Media

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε νύχτα στο σπίτι του τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Μεχμέτ Τζαχίτ Τουρχάν, ορίζοντας ως αντικαταστάτη του τον Αντίλ Καραϊσμαίλογλου.

Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ο λόγος της απομάκρυνσής τους ήταν η ανεπάρκεια του πρώην πλέον υπουργού να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης, λόγω του κορονοϊού. Μάλιστα, του χρεώνουν και λάθος χειρισμό όσον αφορά στις πτήσεις, όπως στην περίπτωση εκείνης για το Ιράν.

Όπως αναφέρουν μέλη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ο Τουρχάν καρατομήθηκε γιατί επέλεξε να κάνει τον πρώτο διαγωνισμό για τη φαραωνικό έργο του Ερντογάν με τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, αντί να ασχοληθεί -όπως επέκριναν την κυβέρνηση πολίτες- με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Ο Οζγκιούρ Οζέλ του CHP ισχυρίστηκε ότι ο λόγος για τον οποίο ο Τρουχάν καρατομήθηκε ήταν επειδή η κυβέρνηση δεν ήταν ικανοποιημένη με την εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.