search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:06
MENU CLOSE

Η απάντηση της «Εφημερίδας των Συντακτών» στον «ιό της παραπληροφόρησης»

28.03.2020 13:14
«Έφοδος» της Επιθεώρησης Εργασίας στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» - Media

 

Με κείμενό της που φέρει τον τίτλο «Η “Εφ.Συν.” και ο ιός της παραπληροφόρησης» απαντά η «Εφημερίδα των Συντακτών» στα δημοσιεύματα που την εμφανίζουν να έχει αναστείλει τις συμβάσεις περισσότερων από 90 δημοσιογράφων, κάνοντας «χρήση των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε  η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιτίας του κορωνοιού και καταβολής των μισθών από το κράτος». 

«Στην «Εφ.Συν.» αντέξαμε και θα αντέξουμε και στο μέλλον. Όσο κι αν ενοχλούνται κάποιοι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Άλλωστε μιλάμε για μία εφημερίδα που ανήκει, αποκλειστικά, στους εργαζόμενους της και στους εργοδότες της (εσάς). Η συνεταιριστική εφημερίδα απέδειξε σε εχθρούς και φίλους ότι όλα γίνονται, ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα», αναφέρει οι εργαζόμενοι στο κείμενό τους. 

Και συνεχίζουν: 

«Η «Εφ.Συν.» πληρώνει στην ώρα τους τα δεκαπενθήμερα στους ανθρώπους της (μέχρι και σήμερα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα χρωστούμενο) και όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, δεν διαθέτει «βοηθητικές» ενέσεις από τα διάφορα ΚΕΕΛΠΝΟ και ολόκληρο το σύστημα (ούτε ένα ευρώ τραπεζικό δάνειο δεν έχει) και κυρίως δεν στηρίζεται στα υπερκέρδη κάποιου εφοπλιστή ιδιοκτήτη. Η «Εφ.Συν.» ως μοναδικό της έσοδο από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της έχει την κυκλοφορία της, δηλαδή τους αναγνώστες, και τη διαφήμιση. Καμία άλλη ενίσχυση δεν ήρθε ποτέ από κανένα φανερό ή κρυφό διάδρομο. Ακόμα και τα αυτονόητα και τόσο απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης των εφημερίδων που αποφάσισε καθυστερημένα την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση Τσίπρα ανεστάλησαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη». 

«Για την «Εφ.Συν.» λοιπόν, η μόνη λύση για τη συρρίκνωση της κυκλοφορίας των τελευταίων δύο-τριών εβδομάδων λόγω των πολλών κλειστών σημείων πώλησης, ήταν η προσωρινή, για έναν μήνα, αναστολή συμβάσεων του μεγαλύτερου αριθμού των συνεταιριστών και με τη σύμφωνη γνώμη τους. Εννοείται πως η εφημερίδα θα κυκλοφορεί κανονικά χωρίς να αλλάξει τίποτα», αναφέρει η εφημερίδα και εξηγεί: «Ανήκουμε στις επιχειρήσεις που χτυπάει αλύπητα η εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας και οι άνθρωποι μας δικαιούνται αυτό το μικρό βοήθημα που θα πάρουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην ίδια θέση».

Μάλιστα οι συντάκτες του κειμένου προτρέπουν τος «φίλους» της να αφήσουν «τις παραπλανητικές αποκαλύψεις του συρμού μια και ήδη πολλές πανδημίες βασανίζουν τον κόσμο και δεν τους χρειάζεται και η χολέρα».

»Η «Εφ.Συν.» θα δώσει τη δική της μάχη και ελπίζουμε σε ένα μήνα να γίνουν τα πράγματα όπως χθες.  Εμείς εμπιστευόμαστε την εφημερίδα μας. Εσείς συνάδελφοι των άλλων Μέσων θα κάνατε το ίδιο;», καταλήγει το κείμενο της εφημερίδας. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30