search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:11
MENU CLOSE

Αναστέλλει την παραγωγική της διαδικασία για ένα μήνα η SOVEL, λόγω κορονοϊού

28.03.2020 18:13
Αναστέλλει την παραγωγική της διαδικασία για ένα μήνα η SOVEL, λόγω κορονοϊού - Media

 

Μία από τις πιο μεγάλες και ανθούσες βιομηχανίες, η «SOVEL» αναστέλλει την παραγωγική της διαδικασία για ένα μήνα εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοιού.

Η κραταιά εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες χαλυβουργίες, ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θέτει σε διαθεσιμότητα τους 370 εργαζομένους της στον τομέα της παραγωγής, την οποία σταματά για ένα μήνα και μέχρι το τέλος Απριλίου. Επίσης, η SOVEL ανακοίνωσε ότι όλο το διοικητικό προσωπικό και οι μηχανικοί μπαίνουν σε εκ περιτροπής εργασία, για έναν μήνα, αρχής γενομένης από τις 2 Απριλίου.

Παράλληλα με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου ανέφερε ότι «στον Βόλο ακόμα μία εταιρεία στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, που κατασκευάζει πάνελ, έβαλε λουκέτο, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή εάν θα ανοίξει ξανά».

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Ε.Κ. Βόλου, που ήδη δέχεται -και παρεμβαίνει- πληθώρα καταγγελιών και στην περιοχή μας, για καταστρατηγήσεις της εργατικής νομοθεσίας, με πρόσχημα τις ρυθμίσεις για τον κορονοϊό, καλεί τους εργαζόμενους, να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς, αλλά να ενημερώνουν άμεσα τα συνδικαλιστικά όργανα και τις αρμόδιες εποπτικές Υπηρεσίες. Οι ωμές δηλώσεις και «προειδοποιήσεις» κυβερνητικών στελεχών ότι «οι επιπτώσεις για την Ελλάδα δεν τελειώνουν με το πέρας της υγειονομικής κρίσης», προϊδεάζουν τους εργαζόμενους για τις μελλοντικές προθέσεις της κυβέρνησης. Ποιες είναι αυτές; Οι εργαζόμενοι τις ξαναγεύτηκαν στο πετσί τους, στα δέκα χρόνια των μνημονίων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30