search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:22
MENU CLOSE

Στη Γλυφάδα η επιβλητική θαλαμηγός «Dream» του Γιώργου Προκοπίου (Photo)

28.03.2020 18:44
Στη Γλυφάδα η επιβλητική θαλαμηγός «Dream» του Γιώργου Προκοπίου (Photo) - Media

 

Το πολυτελές πλοίο «Dream», αν και πολλοί πιστεύουν βλέποντας το πως πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο εξαιτίας του μεγέθους του, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού πρόκειται για την ιδιωτική θαλαμηγό της οικογένειας Προκοπίου η οποία συχνά μεταφέρει εκλεκτούς φίλους της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες θαλαμηγούς του κόσμου, αφού έχει μήκος 106 μέτρων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 40 πιο πολυτελείς θαλαμηγούς του κόσμου.

Dream ονομάστηκε γιατί η απόκτηση ενός τέτοιου σκάφους, αποτελούσε ένα παιδικό όνειρο του εφοπλιστή ο οποίος είχε πει κάποτε: «Όταν ήμουν 6 ετών έφτιαξα από ένα μαδέρι ένα μικρό πλοίο. Οταν το έβαλα στη θάλασσα στην παραλία της Γλυφάδας και το οδήγησαν τα κύματα ένιωσα υπέροχα. Από τότε ήξερα τι θα κάνω».

Η επιβλητική θαλαμηγός είναι ανακατασκευή ενός παλαιότερου κρουαζιερόπλοιου των Turkish Maritime Lines το οποίο είχε ναυπηγηθεί το 1997 και έκανε κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Στα μέσα του 2007 ο κ. Προκοπίου το αγόρασε και το πήγε στα ναυπηγεία της Χαλκίδας, όπου άρχισαν οι εργασίες για την εκπλήρωση του παιδικού ονείρου του. Οι επισκευές και η τροποποιήσεις κράτησαν τουλάχιστον μια δεκαετία και η θαλαμηγός παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της τον Ιούλιο του 2008.

Διαθέτει, μεταξύ άλλων, έξι ντεκ, πισίνα spa, γυμναστήριο, business και diving centre, 23 καμπίνες, στις οποίες μπορούν να φιλοξενηθούν 44 άτομα, ενώ στο πέμπτο ντεκ την παράσταση κλέβει η σουίτα του ιδιοκτήτη με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Το super mega yacht έχει εξοπλιστεί με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, ενώ μπορεί να ταξιδεύει ακόμη σε μεγάλα μποφόρ χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τους επιβάτες του. Ο εσωτερικός σχεδιασμός και η διακόσμηση έγινε με τις συμβουλές της συζύγου του κ. Προκοπίου, Αλεξάνδρας, ενώ κυριαρχεί το ξύλο, το μάρμαρο, το γυαλί και ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Φυσικά εκείνο που κυριαρχεί και αποτελεί πόλο έλξης όλων των επισκεπτών του κ. Προκοπίου είναι το κέντρο κατάδυσης που διαθέτει η θαλαμηγός και δίνει τη δυνατότητα στους επιβαίνοντες να κολυμπάνε, να απολαμβάνουν τις καταδύσεις και τα θαλάσσια σπορ.

697526

697744

697745

 

697746

 

698252

698254

Πηγή: Πρώτο Θέμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:22