search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:44
MENU CLOSE

Tο ΕΜΠ αρωγός του ΕΣΥ κατά της πανδημίας

28.03.2020 18:59
Διεθνές βραβείο στο ΕΜΠ για ηλεκτρονική πλατφόρμα που εντοπίζει κρούσματα κορωνοϊού άμεσα - Media

 

Tη συνεισφορά του με 50.000 ευρώ για την ενίσχυση των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία» και τη διάθεση εργαστηριακού εξοπλισμού ανακοίνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχενίο, συστρατευόμενο έτσι στην υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΕΜΠ, το ποσό των 50.000 ευρώ θα προέλθει από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας και θα έχει τη μορφή δωρεάς για την προμήθεια νοσοκομειακού υλικού.

Επιπλέον, το ΕΜΠ ανακοίνωσε ότι διαθέτει τον εξοπλισμό εργαστηριακών μονάδων του, αποτελούμενο από συστήματα 3D εκτύπωσης βιομηχανικής και ημι-βιομηχανικής κλίμακας καθώς και 3D σάρωσης, για την παραγωγή και αντίστροφο σχεδιασμό εξαρτημάτων και αναλωσίμων για την έκτακτη κάλυψη ελλείποντος υγειονομικού υλικού (προστατευτικές ασπίδες, μάσκες πολλών χρήσεων, ανταλλακτικά αναπνευστήρων κλπ.). Επιπλέον, μπορεί να αξιοποιηθεί μηχανολογικός εξοπλισμός για ανταλλακτικά και κατασκευές. Η αξιοποίηση του εξοπλισμού συνοδεύεται από ιδίους πόρους σε προσωπικό και πρώτες ύλες.

Επιπλέον, από το ΕΜΠ συγκροτήθηκε η επιτροπή του «3DP-NTUA hub», η οποία θα λειτουργεί και ως σύνδεσμος με το Υπουργείο Υγείας, για την ένταξη στον κεντρικό σχεδιασμό της σχετικής δραστηριότητας στο Ίδρυμα.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας», αναφέρει η Πρυτανεία του ΕΜΠ. «Ο αγώνας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων της χώρας είναι ηρωικός. Υποχρέωση όλων μας είναι να συμμετέχουμε στην καθολική προσπάθεια τηρώντας αυστηρά τα προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας, της δικής μας και των συμπολιτών μας. Έτσι ενισχύουμε την αντοχή του ΕΣΥ στη μεγάλη πίεση που υφίσταται», καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:42