search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:43
MENU CLOSE

Στις Καστανιές το πρώτο από τα 8 κατασχεθέντα τεθωρακισμένα MRAP Typhoon (Photo | Video)

28.03.2020 19:35
Στις Καστανιές το πρώτο από τα 8 κατασχεθέντα τεθωρακισμένα MRAP Typhoon (Photo | Video) - Media

 

Βαμμένο με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας, έφτασε το Σάββατο στις Καστανιές του Έβρου, το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα MRAP Typhoon GSS-300, προκειμένου να ενταχθεί στα μέσα επιτήρησης των συνόρων που συνεχίζονται εντατικά παρά την απομάκρυνση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, από το Παζαρκουλέ.

Πρόκειται ως γνωστόν για τεθωρακισμένα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, τα οποία είχαν κατασχεθεί εδώ και πέντε χρόνια και σάπιζαν στις στις αποθήκες του τελωνείου Πειραιά. Tώρα όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, αφού ελέγχθηκε ότι είναι πλήρως αξιόμαχα, αποφασίστηκε η αποδέσμευσή τους προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των συνόρων.

Πρόκειται για οκτώ οχήματα κατηγορίας MRAP Τyphoon GSS-300 και θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, εκεί δηλαδή που υπάγονται επίσης οι διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης) και της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης), τα γνωστά ΜΑΤ. Μάλιστα τα δύο που θα μεταφερθούν και δεν θα έρθουν οδικώς γιατί είναι πολλά τα χιλιόμετρα, ήδη βάφτηκαν στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι έτοιμα.

Μάλιστα εδώ και λίγες ημέρες βρίσκονται στην Αθήνα από τον Έβρο 14 αστυνομικοί, οι οποίοι εκπαιδεύονται στην οδήγηση και γενικότερα στην χρήση τους. Πρόκειται για Συνοριακούς Φύλακες και μάλιστα ένας από αυτούς ανέβασε και το Video που βλέπετε κατά την εκπαίδευση με τους συναδέρφου του στα καναδέζικα τεθωρακισμένα.


Τα οχήματα αυτά είχαν εντοπιστεί στις 14/5/2015 νότια της Κρήτης από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή και τις ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, στο αμπάρι του φορτηγού πλοίου Μ/V «Tychy».

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα «La Spezia» της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα «Κhalid» της Λιβύης, μέσω του λιμένα «Deringe» της Τουρκίας. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του προς την Λιβύη το πλοίο βρέθηκε νότια της Κρήτης και με βάση πληροφορίες που υπήρχαν για το φορτίο του πλοίου, οι Ελληνικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αυτή την αιφνιδιαστική και επιτυχημένη επιχείρηση.

Επί των πλοίων βρέθηκε το προαναφερθέν φορτίο, το οποίο αργότερα δεσμεύτηκε στο Πειραιά σύμφωνα με τις απαγορεύσεις της παραγράφου 9 της απόφασης 1970/2011 του ΟΗΕ, ως στρατιωτικός και παραστρατιωτικός εξοπλισμός του οποίου απαγορεύεται η άμεση ή η έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη.

Το όχημα MRAP Τyphoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, έχει μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα και βάρος 12,5 τόνους. Έχει διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 άρτια εξοπλισμένους στρατιώτες/αστυνομικούς.

EUIkdI6XsAI7LAj

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:42