06/06/2020 07:40:17

Κορωνοϊός-Βρετανία: Νέες συσκευές αναπνευστικής υποστήριξής με τη «υπογραφή» της Formula 1

Κορωνοϊός-Βρετανία: Νέες συσκευές αναπνευστικής υποστήριξής με τη «υπογραφή» της Formula 1 - Media

 

Μια συσκευή που μπορεί να παρέχει οξυγόνο στους πνεύμονες ασθενών του κορωνοϊού χωρίς τη χρήση αναπνευστήρων παρασκευάστηκε στη Βρετανία σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το BBC, μηχανικοί από το λονδρέζικο πανεπιστήμιο UCL συνεργάστηκαν με γιατρούς από το ομώνυμο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (UCLH) και τους μηχανικούς της ομάδας της Mercedes στη Φόρμουλα Ένα για την κατασκευή συσκευών Συνεχούς Θετικής Πίεσης Αεραγωγών (CPAP).

Τέτοιου είδους συσκευές έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία της Κίνας και της Ιταλίας, αλλά υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες.

Σαράντα συσκευές CPAP παραδόθηκαν ήδη στο UCLH και σε αλλά τρία νοσοκομεία του Λονδίνου, καθώς δόθηκε άδεια για τη χρήση τους. Αν η απόδοσή τους κριθεί ικανοποιητική, τότε έως και χίλιες συσκευές θα μπορούν να κατασκευάζονται σε ημερήσια βάση από την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, μία κοινοπραξία εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά στην κατασκευή αναπνευστήρων για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

Η κοινοπραξία με την ονομασία "VentilatorChallengeUK" περιλαμβάνει εταιρείες-κολοσσούς όπως οι Airbus, BAE Systems, Ford, Rolls-Royce και Siemens.

Οι εταιρείες έχουν λάβει παραγγελία για περισσότερους από 10.000 αναπνευστήρες από την κυβέρνηση, αν και εκκρεμεί η έγκριση του προϊόντος από την αρμόδια αρχή.

Η παραγωγή είναι προγραμματισμένη να αρχίσει εντός ημερών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.