search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:58
MENU CLOSE

Koρωνοϊός – Εργαζόμενοι νοσοκομείου Πύργου καταγγέλλουν: «Καιροσκοπική στάση τον ΕΟΔΥ» – «Δεν επαρκούν τα μέσα προστασίας»!

30.03.2020 11:12
Koρωνοϊός - Εργαζόμενοι νοσοκομείου Πύργου καταγγέλλουν: «Καιροσκοπική στάση τον ΕΟΔΥ» - «Δεν επαρκούν τα μέσα προστασίας»! - Media

 

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες κατά του ΕΟΔΥ προχώρησαν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Ηλείας με αφορμή τα μέτρα πρόληψης για τους ίδιους και για τους ασθενείς με κορνοϊό αλλά και για την γενικότερη λειτουργία του χώρου όπου εργάζονται. 

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι ο χώροςμε τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού γειτνιάζουν με τους κοιτώνες των εφημερευόντων γιατρών και χαρακτηρίζουν ως αντιεπιστημονική την γενικότερη στάση του ΕΟΔΥ στο ζήτημα.

Όπως αναφέρουν:

«Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου μετά από κρούσμα COVID-19 σε γιατρό τμήματος που τέθηκε σχεδόν όλο εκτός μάχης, έγινε μια ψευτοενημέρωση από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είχε τον χαρακτήρα της μυστικοπάθειας των προσωπικών δεδομένων και στρίμωξε περί τα 100 άτομα σε κλειστό χώρο ακολουθώντας μια διαδικασία γραφειοκρατικής αυτοάμυνας.Σε δεύτερη φάση δημιουργείται η πτέρυγα υπόπτων περιστατικών στον 3ο όροφο δίπλα στον ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και σε γειτνίαση με τους κοιτώνες των εφημερευόντων γιατρών.Ακολουθεί μετά από ημέρες η μετακίνηση του Χειρουργικού Τομέα στον 2ο όροφο αιφνιδιαστικά, στριμωχτά με την Καρδιολογική κλινική απέναντι από τηνΠαθολογική κλινική. Η μετακίνηση έγινε μετά από εντολή της 6ης ΥΠΕ για δημιουργία πτέρυγας COVID-19 χωρίς τη δική τηςείσοδο με κοινόχρηστο ασανσέρ και κοινόχρηστα διαγνωστικά μέσα. Στο νέο πρόσφατο κρούσμα γιατρού ακολουθείται η ίδια μυστικοπάθεια και γραφειοκρατική παραπομπή στις οδηγίες ΕΟΔΥ που εμφορούνται από το πνεύμα «με ότι λάχει και εμείς οι βλάχοι».

Επειδή δεν είμαστε αναλώσιμοι καταγγέλλουμε:

Την αντιεπιστημονική και καιροσκοπική στάση του ΕΟΔΥ που φαίνεται κραυγαλέα στις οδηγίες 20/03/20 για τα μέτρα ατομικής προστασίας και καραντίνας.

Την ανεπάρκεια μέσων προστασίας για εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς στο νοσοκομείο μας.

Τη μη ενεργοποίηση της επιτροπής γιατρού εργασίας-τεχνικού ασφαλείας (τους οποίους ήδη διαθέτουμε) για επιβολή καιέλεγχο των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στον χώρο εργασίας και όχι να είμαστε έρμαια ελλείψεων και ανεύθυνης στάσης ορισμένων.

Τη μη έγκαιρη ενημέρωση γιατρών και προσωπικού σχετικά με το 2ο αρχικά ύποπτο και μετά θετικό περιστατικό σε γιατρό ως και τη μη εκτέλεση σε όλουςτου ανάλογου τεστ παρότι δεν γινόταν χρήση απλής χειρουργικής μάσκας για ημέρες.

Απαιτούμε:

Διαφάνεια και ενημέρωση από τη διοίκηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων και των δύο σωματείων και όχι εκδίωξή τους με γραφειοκρατικό και αγοραίο τρόπο. Η συνάντηση σωματείων εργοδοσίας είναι καθήκον και όχι ρουσφέτι γιατί η συνεργασία σετέτοιες καταστάσεις προλαμβάνει πολλά.

Ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς εκπτώσεις για ΟΛΟΥΣ! (εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς).

Επιστημονική ιχνηλάτηση και εκτέλεσητέστ για COVID-19βάσει οδηγιών τουΠαγκόσμιουΟργανισμούΥγείας στο προσωπικό τουΝοσοκομείου.

Ενεργοποίηση του γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας.

Δημιουργία ειδικού Νοσοκομείου για COVID-19 και ξεχωριστές δομές για ελαφρά νοσούντες και ύποπταπεριστατικά.

Συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικού επιχειρησιακού οργάνου πολιτικής προστασίας μετα νοσοκομεία.

Μαζικές προσλήψεις έμπειρου μόνιμου προσωπικού για την επάνδρωση των τριών νοσοκομείων, της Π.Φ.Υ και τις όποιες δομές COVID-19.

Ένταξη όλων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Μέριμνα για την ασφαλή και απρόσκοπτη αιμοδοσίαως καιτην ασφαλή νοσηλεία και των άλλων περιστατικών.

Εφαρμογή του μέτρου επίταξης και στον Ιδιωτικό τομέα. Μένουμε μάχιμοι ο καθένας στο πόστο του, πολεμάμετον εφιάλτη και τη διασπορά του, δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν σιωπούμε.-

Πηγή: apokalypseis.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:58