01/12/2020 01:49:03

Κορωνοϊός: Αρόδου στον Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Εντοπίστηκε κρούσμα του ιού

Κορωνοϊός: Αρόδου στον Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Εντοπίστηκε κρούσμα του ιού - Media
 
Έξω από το λιμάνι του Πειραιά παραμένει από τις 21 Mαρτίου το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Τενερίφης της Ισπανίας και της Τουρκίας. Είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.
 
Στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο. Επίσης συμπτώματα παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα. ‘Εχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.
 
Στο πλοίο πρόκειται σήμερα να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα, ενώ τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.
 
Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.α. Το πλοίο είχε ναύλωση για την Ισπανία η οποία λόγω των έκτακτων μέτρων περί κορωνοϊού που λήφθηκαν σε αυτή την χώρα δεν συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ελλάδα.
 
Το πλοίο έχει ελληνική σημαία, ανήκει σε Ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία και η λύση πρέπει να δοθεί από την χώρα μας. Είχε προταθεί το πλοίο να μετακινηθεί είτε στην Τουρκία όπου σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές αυτές αναλάμβαναν μόνο την αποβίβαση των Τούρκων, είτε να αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα. Τελικώς παρέμεινε στη αρόδου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο ίσως αρχίσει η αποβίβαση των ναυτικών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.