search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:56
MENU CLOSE

Κομισιόν: Στηρίζουμε την Ελλάδα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

30.03.2020 12:48
«Χρυσά διαβατήρια»: Δίμηνη διορία δίνει η Κομισιόν σε Κύπρο και Μάλτα - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να υποστηρίζει την Ελλάδα για να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και αυτό άλλωστε υπογράμμισαν την Παρασκευή στο Κοινό Ανακοινωθέν τους και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, δήλωσε σήμερα στην τακτική συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιο για τα προσφυγικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Πολλά άτομα που ήταν στα σύνορα επέστρεψαν στην Τουρκία. Η ΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας ώστε να διαχειρισθεί την έκτακτη κατάσταση. Αυτό άλλωστε επαναλήφθηκε στη Δήλωση των αρχηγών και κυβερνήσεων την Παρασκευή» υπογράμμισε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος και προσέθεσε:

«Συνεχίζουμε λοιπόν να υποστηρίζουμε την Ελλάδα και αυτό εξυπακούεται την έκφραση της αλληλεγγύη με μέτρα ενίσχυσης και μέσω της αναθεώρησης του προϋπολογισμού».

Απαντώντας σε ερώτηση περί παραβίασης ή μη του δικαιώματος ασύλου στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος δήλωσε:

«Βέβαια το δικαίωμα στο άσυλο είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα, το οποίο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Οποιαδήποτε παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων πρέπει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τις ελληνικές αρχές. Και βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, παρακολουθώντας την κατάσταση και για να εξασφαλίσουμε ότι το νομικό πλαίσιο της ΕΕ γίνεται σεβαστό.

Σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα του ασύλου, η Επίτροπος Γιόχανσον μίλησε με τις ελληνικές αρχές όταν επισκέφθηκε στις αρχές του μήνα την Ελλάδα. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο νόμος θα καταργηθεί 1η Απριλίου και δεν έχουμε πληροφορίες για προσανατολισμό της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει νέα παράταση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:55