search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:50
MENU CLOSE

Εκπρόσωπος ΠΟΥ στην Ελλάδα: Ετοιμάζονται τουλάχιστον 20 εμβόλια

30.03.2020 12:55
Κομισιόν: Βάζει κανόνες στις εξαγωγές των εμβολίων - Media

 

Τις προσπάθειες ανάπτυξης τουλάχιστον 20 εμβολίων αποκάλυψε η αντιπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα, Μαριάνα Τρίας.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Realnews», η Φινλανδή επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ στη χώρα μας τονίζει τη σημασία που έχει η διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όλα τα ύποπτα κρούσματα. Παράλληλα, επισημαίνει πως η αντιμετώπιση του κορονοϊού προϋποθέτει την ενεργοποίηση όλων των κυβερνητικών και κοινωνικών δυνάμεων.

Σε ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα είναι έτοιμα τα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, απάντησε ότι «προς το παρόν υπάρχουν γύρω στα 20 εμβόλια που αναπτύσσονται, ενώ διερευνώνται κάποιες συγκεκριμένες φαρμακευτικές θεραπείες. Ο ΠΟΥ συντονίζει τις προσπάθειες να αναπτυχθούν εμβόλια και θεραπευτικές μέθοδοι για την αποτροπή και την αντιμετώπιση του COVID-19 με έναν μεγάλο αριθμό εταίρων και ειδικών. Συνήθως η ανάπτυξη εμβολίων απαιτεί αρκετά χρόνια. Ήμασταν σε θέση να περιορίσουμε αυτόν τον χρόνο στην ανάπτυξη του εμβολίου για τον Έμπολα μέσω της αξιοποίησης παγκόσμιων προσπαθειών και εργαζόμαστε με πολλούς εταίρους για να κάνουμε το ίδιο για τον COVID-19».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48