search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:56
MENU CLOSE

Προσοχή – Νέα διαδικτυακή απάτη: «Πρέπει να εμφανιστείτε στην αστυνομία»

30.03.2020 13:37
Νέα απάτη μέσω email: Υποκλέπτουν στοιχεία πολιτών και τους ζητούν εξόφληση οφειλόμενων - Media

 

Μια νέα διαδικτυακή απάτη έκανε την εμφάνισή της εν μέσω κορωνοϊού, η οποία αναπαράγεται με e-mail. Το μήνυμα που κυκλοφορεί αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι παραλήπτες του πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον της Ελληνικής Αστυνομίας και  να ανατρέξουν στα συνημμένα έγγραφα.

 «Ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο – μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

 «Παρακαλούνται οι πολίτες “να μην ανοίγουν” τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα. Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», προσθέτει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50