search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:16
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Βρετανία: Αναζητούνται εθελοντές για τα προσωρινά νοσοκομεία

30.03.2020 15:46
Κορωνοϊός: Γιατί οι γυναίκες έχουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα - Media

 

Τα προσωρινά νοσοκομεία της Βρετανίας αναζητούν εθελοντές από αεροπορικές εταιρείες, απευθύνοντας πρόσκληση στα μέλη του προσωπικού καμπίνας, καθώς τα αεροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος, να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για παροχή πρώτων βοηθειών και τον ψύχραιμο τρόπο, με τον οποίο διαχειρίζονται τους επιβάτες, προκειμένου να βοηθήσει.

O 23χρονος Άσλεϊ Μπράουν θα αλλάξει σύντομα τη στολή του πληρώματος καμπίνας της εταιρείας EasyJet με τη μπλε προστατευτική στολή, αφού δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει στη μάχη που δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) ενάντια στον κορωνοϊό.

Η εκπαίδευσή του στις πρώτες βοήθειες και η διαπίστευση ασφαλείας που διαθέτει σημαίνουν ότι μπορεί να προσφέρει σε ένα άκρως στρεσογόνο περιβάλλον.

«Όταν βρίσκεσαι στα 38.000 πόδια και κάτι πάει στραβά, που δεν γίνεται συχνά, αλλά προφανώς, ιδίως στην παροχή ιατρικής βοήθειας, τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά, τότε πρέπει να σκέφτεσαι αμέσως» πώς θα αντιδράσεις, εξηγεί ο Μπράουν.

Η Βρετανία φτιάχνει τρία νέα νοσοκομεία στο Λονδίνο, το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ, στα οποία θα δώσει το όνομα της πρωτοπόρου στη νοσηλευτική Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη αύξηση των ασθενών Covid-19, ωστόσο χρειάζεται επιπλέον προσωπικό.

Η EasyJet έστειλε επιστολή σε 9000 υπαλλήλους της, και η Virgin Atlantic σε περίπου 4.000, για να τους ζητήσει να σκεφθούν το ενδεχόμενο να προσφέρουν τη βοήθειά τους εθελοντικά, σε μια χρονική περίοδο, όπου δεν μπορούν να εργαστούν στις κανονικές δουλειές τους, αφού ο τομέας των αερομεταφορών έχει «παγώσει».

Το NHS αναφέρει ότι οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν και θα βοηθήσουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να αλλάζουν, για παράδειγμα, σεντόνια στα κρεβάτια και σε άλλα μη κλινικά καθήκοντα.

Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο να εκτεθεί στον ιό δουλεύοντας στα νέα νοσοκομεία, ο Μπράουν επισημαίνει ότι η ανησυχία θα φωλιάζει στο πίσω μέρος του μυαλού του, όμως αυτό δεν διαφέρει από την κανονική δουλειά του.

«Στη δουλειά που κάνω, πρέπει να σκέφτομαι για την ασφάλεια κάθε μέρα» απαντά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15