search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:08
MENU CLOSE

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο Άσαντ

03.07.2012 06:57
Μετανιωμένος εμφανίζεται ο Άσαντ - Media

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει η ένταση ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία να μετατραπεί σε ανοικτή πολεμική σύρραξη δηλώνει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, ενώ σημειώνει ότι θα ευχόταν οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις να μην είχαν καταρρίψει το τουρκικό αεροσκάφος.

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει η ένταση ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία να μετατραπεί σε ανοικτή πολεμική σύρραξη δηλώνει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, ενώ σημειώνει ότι θα ευχόταν οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις να μην είχαν καταρρίψει το τουρκικό αεροσκάφος.

«Μάθαμε ότι το αεροσκάφος ανήκε στην Τουρκία μετά την κατάρριψή του. Εκατό τοις εκατό λέω ”μακάρι να μην το είχαμε καταρρίψει”», φέρεται να αναφέρει ο Ασαντ μιλώντας στην Cumhuriyet. Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει πότε έγινε η συνέντευξη.

Εν τω μεταξύ σε έκθεσή της η οργάνωση Human Rights Watch καταγγέλλει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας λειτουργούν κέντρα βασανισμού σε ολόκληρη τη χώρα. Η οργάνωση έχει εντοπίσει 27 κέντρα κράτησης τα οποία χρησιμοποιούνται από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Στην έκθεση της οργάνωσης περιλαμβάνονται περισσότερες από 200 συνεντεύξεις με ανθρώπους που κατήγγειλαν ότι κρατήθηκαν και βασανίσθηκαν στα κέντρα αυτά.

Σύμφωνα με την έκθεση, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από τη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Διευθυντήριο Πολιτικής Ασφαλείας, το Διευθυντήριο Γενικών Πληροφοριών, και το Διευθυντήριο Πληροφοριών της Αεροπορίας.

Η οργάνωση έχει εντοπίσει και καταγράψει περισσότερες από 20 μεθόδους βασανισμού, που παραπέμπουν «σαφώς σε άσκηση κρατικής πολιτικής βασανιστηρίων και κακοποιήσεων και κατά συνέπεια συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Η Human Rights Watch καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να προσφύγει για το θέμα της Συρίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να προσαρμόσει το καθεστώς των κυρώσεων στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τις κακοποιήσεις. «Οι διαστάσεις και η απανθρωπιά αυτού του δικτύου των κέντρων βασανιστηρίων είναι πραγματικά φρικιαστικές», δήλωσε ο Ολε Σόλβανγκ, ερευνητής της οργάνωσης και πρόσθεσε ότι «η Ρωσία δεν πρέπει να κρατήσει χέρι προστασίας πάνω από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι γι΄ αυτό».

Η Ρωσία και η Κίνα, σύμμαχοι της Συρίας, έχουν προβάλει δύο φορές βέτο κατά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία. Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Ζεράρ Αρό δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα είναι δύσκολη η επίτευξη συναίνεσης στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας για την παραπομπή της Συρίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:06